Barbariga vapi za kosilicom i kanticom boje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zelene površine u Turističkom naselju Barbariga, mada je turistička sezona već na pragu, nepokošene su i neuređene, fasade su oronule, a plaža prljava, požalili su nam se vlasnici tamošnjih apartmana. "Sezona je za nas već počela, a ništa nije pripremljeno za prijem gostiju", kažu. O javnim površinama, i unutar naselja, brine gradski komunalac Contrada, a trava će, kažu u vodnjanskoj gradskoj upravu, biti pokošena uskoro. Čišćenje plaža omela je jaka kiša te će ubrzo nova akcija. Te su riječi donekle umirile naše sugovornike koje i dalje muči višegodišnji problem - nemarni susjedi.

Ruglo u susjedstvu

- Kako da dignem kvalitetu smještaja ako svi oko mene drže svoje apartmane i dvorišta neurednima. Trudimo se ostaviti dobar dojam na goste, ulažemo u apartmane, uređujemo javnu površinu, ali što god činimo gosti se žale na prljave zidove i zarasla dvorišta u susjedstvu. Upravo iz našeg apartmana gledaju na to ruglo u susjedstvu, kaže nam jedna iznajmljivačica privatnog smještaja inzistirajući na anonimnosti.

Ako susjed slabo mari za zidove koji odvajaju njegovu okućnicu od javne površine, to u uskom dijelu nove Barbarige, dostupnom samo pješacima, zaista može djelovati zastrašujuće gostu u dolasku. Pristupi apartmanima su neuredni, a neobojani zidovi podsjećaju na zapuštena gradska predgrađa. Tužna su i pokrivena parkirališta, privatna, s kojih vise grede. (Z. STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter