Barbariga: Policija istražuje naplatu parkiranja

Označena parkirališna mjesta u Barbarigi (P. SOFTIĆ)
Označena parkirališna mjesta u Barbarigi (P. SOFTIĆ)

Policija provodi istragu naplate parkiranja u turističkom naselju Barbariga zbog sumnje u moguće nezakonitosti i nepravilnosti u postupanju trgovačkog društva B. Parking d.o.o., potvrdio nam je Odjel za odnose s javnošću PU istarske. Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović više puta istaknuo da će Grad poduzeti određene mjere protiv B. Parkinga, jer mu nisu dali odobrenje za postavljanje naplatne kućice na javnu površinu u Barbarigi niti za naplatu parkiranja na području naselja, ali iz PU Istarske kažu da dosad nisu zaprimili kaznenu prijavu protiv B. Parkinga.

Ova tvrtka tvrdi da Grad Vodnjan nije ovlašten donositi ikakve odluke koje se odnose na zemljište u privatnom vlasništvu, već eventualno samo na opća i javna dobra ili nekretnine u svom vlasništvu.

- Grad je imao odavno prilike otkupiti parkirališna mjesta i omogućiti parkiranje na koji god način smatra prikladnim, no to nije smatrao potrebnim učiniti. Naplata parkiranja kao i sve popratne djelatnosti neće se odgađati, piše na stranicama B. Parkinga, čiji se direktor Miroslav Morača ne odaziva našim pozivima.

Što se tiče sporazuma, koji su lani potpisali Grad Vodnjan i G. U. Barbariga, gradonačelnik Vitasović kaže da je njime gradu trebalo pripasti 130 parkirnih mjesta. Međutim, G.U. Barbariga do danas nije dostavila elaborat kojim bi se točno definiralo kojih se mjesta odriču. S druge strane, tvrdi Vitasović, Grad još nije odlučio što će s tim parkiralištima, a kamoli da je decidirano rekao da će ih staviti pod naplatu.

Za to vrijeme, posjetitelji Barbarige svakodnevno su pod velikim stresom zbog kazni koje pronalaze na automobilima. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter