Barbariga: Marija Mikelić proslavila 100. rođendan


Marija Mikelić iz Barbarige proslavila je u ponedjeljak svoj stoti rođendan. Tim su je povodom u ime Grada Vodnjana u njenom domu posjetili gradonačelnik Klaudio Vitasović i pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Filip Macan.

Čestitke i prigodna torta te buket crvenih ruža izmamili su osmijeh na njenom licu, a u društvu njenog sina i obitelji s vitalnom stogodišnjakinjom poveo se razgovor u kojem se iskazala kao bogat izvor povijesnih činjenica vezanih za Barbarigu i bližu okolicu.

Marija Mikelić ima dva sina i kćer, osam unuka, osam praunuka i dva šukununuka. Rođena je u Kuftićima, mjestu u općini Marčana, 1. siječnja 1914. godine, a upisana je u matičnu knjigu rođenih 9. siječnja iste godine. Jedan dio mladosti živjela je s roditeljima na imanju danas poznatom kao Stancija Meneghetti, kojeg su njen djed i otac dobili zamjenom zemlje sa susjedom.

U Barbarigu je došla kao udana žena s devetnaest godina, gdje živi i danas. Kao najstarija kći morala je napustiti školu da bi bila korisna i radno aktivna u domu i na imanju. Kako sama kaže, otkad zna za sebe morala je naporno raditi, ali ne žali te i danas, kad može, ode raditi u vrt. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter