Barbari: Ovo nam je najvažniji koncert dosad

Barbari (D. ŠTIFANIĆ/Arhiva GI)
Barbari (D. ŠTIFANIĆ/Arhiva GI)

Barbari, peteročlani bend koji je nakon odlaska iz Gustafa pokrenula energična pjevačica i gitaristica Barbara Munjas, večeras će u zagrebačkom Vintage Industrial Baru održati svoj prvi samostalni nastup u glavnom gradu Hrvatske te tom prilikom, nepuna četiri mjeseca nakon njegova objavljivanja, uživo predstaviti svoj debitantski album "Monfiorenzo Underground".

- Zagrebačka nam promocija znači puno i gore idemo s namjerom da se predstavimo u najboljem mogućem izdanju. Na zagrebačkoj promociji u Vintageu imat ćemo pojačanje. Riječ je o bariton saksofonu i dva tenor saksofona, a curke koje daju svoje duše u te instrumente su Jovana Joka, Weronika Partyka i Petra Horvat, kaže nam Barbara Munjas. Pitamo je ima li u bendu treme uoči tog nastupa.

- Uzbuđenje postoji. To nam je do sada, mogli bismo slobodno reći i najvažnija svirka. Svaka je svirka važna, no ipak je ovo prvi put da ćemo se predstaviti u našoj metropoli samostalnim koncertom. Što se pozornice tiče, svi smo dobro pripremljeni i svi imamo sviračkog iskustva pred publikom tako da straha nema, naglašava Barbara.

Barbari su se okupili prije 13 mjeseci, a do sada su održali 15-ak koncerata, od toga većinu diljem Istre, nekoliko na riječkom području te jedan na zagrebačkom InMusic festivalu.

- Ono što prije svega očekujemo je to da se dobro provedemo, i mi i ljudi koji nas dođu podržati. A još uz sve to, izlazi nam i videospot za naš četvrti singl "Moje vrijeme", za koji su zaslužni Marko Sovulj, Nenad Bravar i Luka Križanac, dodaje ona. S prvijenca su dosad snimljeni videospotovi za pjesme "Mjesečina", "Patološki lažljivac" i "Realnost".

Prvu koncertnu promociju prvijenca Barbari su uspješno održali sredinom studenog prošle godine u klubu Uljanik, neposredno nakon službene objave albuma. Nakon iskustva Gustafa, Barbara i Barbari okrenuli su se rock maniri i energičnijem garažnom zvuku, a za sebe vole reći da su "new sound za old school". Najviše su na njih utjecali The Beatles, Led Zeppelin, a podosta i Supergrass, dok je na Barbaru Munjas, kako sama kaže, najviše utjecala PJ Harvey, kod koje je pronašla sve što očekuje od glazbe i autora - stav, jaku osobnost, vrhunsku poetiku i emociju. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter