Barbari najavljuju "Santa Barbaru"


Barbari, istarski bend formiran oko bivše članice Gustafa, energične pjevačice i gitaristice Barbare Munjas, objavio je videospot za novi singl "4", koji najavljuje izlazak drugog studijskog albuma pod nazivom "Santa Barbara". Novi album objavit će se idućeg četvrtka 4. prosinca, na dan istoimene svetice, Sv. Barbare.

Nastavljajući razvijati vizualni identitet benda, novi je spot režirala suradnica benda Ira Tomić, inače autorica spotova za pjesme s debitantskog albuma "Monfiorenzo Underground"- "Mjesečina", "Patološki lažljivac" i "Ma nema veze". Taj su debi album promovirali su prije godinu dana u pulskom "Uljaniku".

Oslobođeni ljubavnih muka

Opisujući novu pjesmu, 25-godišnja frontmenica Barbara Munjas kaže: "Dobro je znano da ljudi ne znaju što imaju dok to ne izgube. No, u ovom slučaju pjesma "4" nije priča onih koji su izgubili, već onih koji su izgubljeni, oslobođeni ljubavnih muka od osoba koje su žrtve svoga stanja i svijesti, koja je sve samo ne svjesna".

Alen Bernobić, kompozitor, producent i basist Barbara dodaje: "Život može biti jednostavan, a uz malo zdravog razuma, jednostavan kao i zbrojiti dva i dva. Potrebna je velika hrabrost prkositi lošim navikama. Upravo to je poanta ove pjesme: napravi nešto za sebe i svoju sreću; usudi se".

Okrenuti više rock maniru i garažnom bendovskom zvuku, ovaj je bend Barbara Munjas osnovala nakon odlaska iz Gustafa u kojima je bila šest godina, a uz nju, bend čine gitaristi Dino Kalčić i Ivan Benažić Benza, basist Alen Bernobić i bubnjar Goran Salvi.

Snažni glazbeni utjecaji

Na njihovu su glazbu utjecali The Beatles, Led Zeppelin, a dosta i Supergrass, a glazba im je, kako nam je svojedobno kazala Barbara, svojevrsni autorski spoj svih tih utjecaja.

- Na mene je jako utjecala PJ Harvey. U njoj sam pronašla sve što očekujem od glazbe i autora: stav, jaku osobnost, vrhunsku poetiku, emociju. Majstorica je prenošenja emocija u pjesme, i to me cijeli život inspirira i veže za nju. Kod nje mi se posebno sviđa što ona nikad nije bila rob samo jednog žanra, nego je pjesme uvijek kreirala onako kako se osjećala u tim stvaralačkim fazama, kazala nam je Barbara Munjas kada se sa svojim bendom Barbari pojavila na domaćoj sceni.


Podijeli: Facebook Twiter