Barbara Belušić prvakinja Hrvatske na 10 km

Barbara Belušić (D. ŠTIFANIĆ)
Barbara Belušić (D. ŠTIFANIĆ)

Odlične vijesti za istarsku atletiku stigle su iz Sinja, gdje je u subotu održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske na 10.000 metara i u hodanju na stazi. Nastupila su dva istarska predstavnika i u Istru donijela dvije medalje.

Najbolja istarska atletičarka Barbara Belušić (AK Istra) ostvarila je u Sinju prvi zacrtani plan za ovu sezonu osvojivši zlatnu medalju nakon što je 10 km istrčala za 36:08.27 minuta. Nikad bolje.

- Ponosna sam na ovaj nastup kojim sam otvorila sezonu. U Sinju sam ostvarila novi osobni rekord na toj dionici poboljšavši stari za čak 19 sekundi, i to je ujedno peti rezultat u Hrvatskoj svih vremena, rekla je zadovoljno Barbara Belušić.

- Svi naporni treninzi koje sam provodila s trenerom Milanom Vitasovićem su se ovime isplatili. Rezultat je tim značajniji jer je ostvaren u taktičkoj utrci, jer na ovom mi je prvenstvu primarno bilo osvojiti naslov. Vodila sam utrku od početka i samo me bivša triatlonka Pule Sara Vilić, koja sad nastupa za Agram, pratila do sedmog kilometra. Tada sam pojačala ritam i posljednja tri kilometra trčala sama.

Prvo, pa zlato. Sad Barbari slijede novi ispiti.

- Za tri tjedna će se također u Sinju održati Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu gdje očekujem novu medalju, a nakon toga ću se okrenuti pripremama za državno prvenstvo u planinskom trčanju, koje je ujedno i izborno za ovogodišnje nastupe na europskom i svjetskom prvenstvu u toj disciplini, dodala je Belušić.

Pored nje, na prvenstvu u Sinju nastupio je i Samir Dorić iz Albone koji je osvojio treće mjesto u hodanju na 10 tisuća metara u konkurenciji sedam natjecatelja.

Rezultati, trčanje, 10.000 m: 1. Barbara Belušić (Istra) 36:08.27, 2. Sara Vilić (Agram) 36:50.21, 3. Danijela Vrhoski (Agram) 39:13.92; hodanje, 10.000 m: 1. Želimir Haubrih (Dinamo Zr.) 54:25.83, 3. Samir Dorić (Albona) 58:09.40. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter