Barbara Belušic obranila naslov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolja istarska atleticarka Barbara Belušic (Istra) obranila je naslov prvakinje Hrvatske u planinskom trcanju na prvenstvu održanom pored Gospica. Barbara je 12,4 kilometara dugu stazu ukupne visinske razlike 1.000 metara s ciljem na vrhu Visocice (1.619 m) prošla za 1:13.45 sati upisavši svoj cetvrti uzastopni naslov u toj disciplini, peti ukupno.

Ovim je uspjehom Barbara osigurala i nastup na predstojecem SP-u u planinskom trcanju koje ce se 5. rujna održati u Sloveniji. Uz Barbaru Hrvatsku ce na tom natjecanju predstavljati i druga, treca i cetvrta s ovog prvenstva. Osim Barbare istarske je boje na državnom prvenstvu branila i Vrsaranka Senka Senkovic koja je u cilj stigla ukupno osma pobijedivši u konkurenciji Ž45.

- Zadovoljna sam svojim nastupom jer mi je primarni cilj bio obraniti naslov prvakinje Hrvatske - rekla je Barbara Belušic. - Staza je po svom profilu više odgovarala Matei Matoševic, jer je prvih 10 kilometara bilo s blagim usponom, ali sam ja odmah nabila jak ritam izbivši na celo utrke i to sam vodstvo zadržala do kraja.

Rezultati prvenstva Hrvatske: 1. Barbara Belušic (Istra) 1:13.45, 2. Matea Matoševic (Agram Zagreb) 1:17, 3. Danijela Cernic (Hr. Sokol) 1:18, 4. Veronika Jurišic (Sljeme) 1:18, 8. Senka Senkovic 1:28.


Podijeli: Facebook Twiter