Barbanski obrtnički sajam posvećen ženskom poduzetništvu


Ministarstvo poduzetništva i obrta izradilo je strategiju ženskog poduzetništva prema kojoj žene mogu ostvariti prednost prilikom kandidiranja svojih projekata, poručila je u petak u Barbanu pomoćnica ministra Nadica Žužak otvarajući 7. Barbanski obrtnički sajam posvećen ženskom poduzetništvu. Pod šatorom na placi, 26 je izlagača izložilo pleteninu, mesne proizvode, stolariju, bravariju, biljne prehrambene i kozmetičke preparate, suvenire, pa i programe svojih usluga.

- Ovakve su manifestacije mjesto gdje obrtnici i poduzetnici mogu sklapati poslove, zato Ministarstvo i ima program kojim potiče obrtnike da sudjeluju na takvim priredbama, poručila je Žužak, u društvu načelnika Barbana Denisa Kontošića, predstavnika HGK Županijske komore Pula Damira Sirotića, predsjednika obrtničke komore Istarske županije Marija Paliske i pročelnice županijskog odjela za gospodarstvo Lorene Brgić. Zanimljivost ovog sajma je što mali obrtnici ne plaćaju nikakvu participaciju za sudjelovanje.

- Kod nas je sve besplatno. Nije nam tendencija da ovaj sajam bude konkurencija istarskom obrtničkom sajmu u Puli, nego da ovo bude priprema malim obrtnicima upravo za tu manifestaciju, poručio je Kontošić.

A spominjući žensko poduzetništvo, zanimljiv nam je podatak iznijela Nives Tomišić iz pulske tvrtke Stari puč za računovodstvo i savjetovanje.

- Prema statistici, istarske žene povukle su najmanje državnih poticaja. Da li zato što nisu aplicirale, ili su odbijene, ne znam, ali iskoristile su tek jedan posto od ukupnih sredstava na domaćim natječajima, rekla je Tomišić. Stari puč bavi se upravo državnim poticajima, odnosno izrađuje projekte i savjetuje poduzetnike kako aplicirati na natječajima. (Zapisao i snimio Zvjezdan STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANO IZDANJU 19. RUJNA


Podijeli: Facebook Twiter