Barbanski konjanici već treniraju na Gradišću

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Natjecatelji Trke na prstenac odbrojavaju dane do početka 42. izdanja te viteško-konjičke manifestacije koja službeno započinje u petak, 18. kolovoza, podizanjem zastave Trke na barbanskoj placi, a završava natjecanjem za slavodobitnika, u nedjelju, 20. kolovoza. Uredno su se prijavila 23 natjecatelja - Milio Grabrović, Maksimilijan Rojnić, Marko Cvitić,  Stefano Osip, Goran Špada, Toni Uravić, Silvio Učkar, Sanjin Pliško, Nandi Radola, Antonio Osip, Danijel Broskvar, Stefano Benazić, Aleksa Vale, Luka Kancelar, Bruno Celija, Toni Vlačić, Ranko Legović, Kristijan Kancelar, Bruno Kožljan, Andrej Kancelar, Gordan Galant, Petar Benčić i Guido Babić, koji su na trkaćoj stazi na Gradišću počeli s treninzima.

Želja za plasmanom u završnicu, kao i strah od ispadanja rastu iz istog korijena, zato su svi ozbiljno pristupili treninzima, koji će se do kvalifikacija održavati svakog četvrtka u 18.30 sati. To je prilika za ljubitelje konjičkog sporta i sve znatiželjnike da dođu na Gradišće i u opuštenoj atmosferi prate bravure prijavljenih konjanika. Prvog dana treninga toga je bilo u izobilju. Pogoci i promašaji, brzina, živahni konji, nervoza i poneka nespretnost - sve je to dio te igre što je čini zanimljivom i posebnom. Bilo je i opuštenosti jer se nije trčalo za plasman pa nije bilo ni straha od ispadanja. Kvalifikacije su nešto drugo, a one će se održati 3. kolovoza i tu će se za prolaz u završnicu boriti 16 konjanika.

Za razliku od treninga, kvalifikacije će početi u 17 sati, suncu usprkos koje u to doba dana tuče ravno u oči natjecatelja, pa će i taj dio morati svladavati, da bude sve onako kao i na dan središnje manifestacije. Organizator ništa ne prepušta slučaju. Maksimalno je motivirao natjecatelje, a bude li više izostanaka s treninga, ispada se iz igre. Ako je suditi po prvom treningu, kandidati su svoju obavezu shvatili ozbiljno, svjesni njezine veličine, a ulog je velik jer nastupiti na Trci je čast i san svakog od njih. Dobra uvježbanost zahtijeva mirnoću i sigurnost, viteško držanje, sve u želji da se ostavi dobar dojam. Poslije kvalifikacija, finalisti nastavljaju s treninzima do 42. Trke na prstenac. (B. BLAŽINA)



Podijeli: Facebook Twiter