Barbanska zaobilaznica malo šumom, malo drumom

Nakon jednog kilometra asfalt prelazi u makadam (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)
Nakon jednog kilometra asfalt prelazi u makadam (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)

Takozvana barbanska zaobilaznica, čija je gradnja počela u studenom prošle godine i kojom bi se trebao skratiti put prema Žminju i unutrašnjosti Istre, otvorena je za promet iako je tek djelomično asfaltirana. Kada s ceste Marčana - Barban kod Purisove farme skrenete na novu cestu, nakon kilometra asfalta i stotinjak metara prije raskrižja kod poslovne zone Krvavci ponovo nailazite na makadam. Nakon raskrižja nastavlja se makadamska cesta, da biste nakon toga opet naišli na asfalt.

Biserka Griparić, zamjenica ravnatelja Županijske uprave za ceste, istaknula je da je na cesti postavljena primjerena signalizacija, ali i da je još na početku radova jasno rečeno što će se točno izvesti u prvoj fazi izgradnje. Projekt ŽUC-a sufinancirale su Hrvatske ceste.

- Za dionicu od Frkeči do spomenika, odnosno do izlaza na glavnu državnu cestu za Barban, sada smo imali na raspolaganju šest milijuna kuna. Time je trasa zaobilaznice pripremljena za gradnju i asfaltirana u dužini od 1,1 kilometar od Frkeči prema budućem rotoru te kilometar od tog raskrižja do Bristovca. Kontinuitet ceste postoji iako taj središnji dio nije asfaltiran. Gradnja rotora s pripadajućim pravcima iziskuje puno veća sredstva, objasnila je Griparić.

- Cijela zaobilaznica duga je tri kilometra, a sada smo proširili, asfaltirali i označili barem ovaj dio koji bi trebao malo olakšati vožnju ovim pravcem, veli Griparić. (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter