Barbanska večer opuštajuće renesansne glazbe

Renesansni ansambl Marco Polo iz Zagreba (P. SOFTIĆ)
Renesansni ansambl Marco Polo iz Zagreba (P. SOFTIĆ)

Treću godinu za redom, jučer je u Barbanu, u spomen i čast poznatoga Barbanca, orguljaša, kompozitora i muzikologa Giuseppea Radole, održan koncert klasične glazbe Barban Classical Music Night.

U organizaciji barbanske Turističke zajednice i pod pokroviteljstvom Općine, pored stare srednjovjekovne šterne na Placi nastupio je renesansni ansambl Marco Polo iz Zagreba obradovavši stotinjak zaljubljenika u klasičnu glazbu, među kojima je bilo i podosta turista, smještenih u objektima seoskog turizma.

Ansambl se predstavio širokim repertoarom opuštajuće renesansne glazbe i dokazao da je jedinstven na hrvatskom prostoru po broju članova, kostimografiji, respektabilnoj vokalnoj usklađenosti i izvanrednoj instrumentalnoj pratnji. Pjevače ansambla pratili su dobro uvježbani svirači, među kojima se naročito izdvaja Igor Mladinić koji je svirao renesansni žičani instrument lutnju. Blok flaute su svirali Nataša Jović, Nenad Kosak i Boris Klarić, a udaraljke Danijela Biondić-Vidaković. Kao solistica nastupila je mlada Barbara Suhodolčan iz Krapine. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter