Barbanska obilaznica gotova do nove godine

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Ovih su dana započeli pripremni i zemljani radovi na trasi barbanske zaobilaznice koja bi trebala biti duga oko tri kilometra. Ova dugo očekivana investicija konačno je krenula u realizaciju zahvaljujući investicijskom ciklusu Hrvatskih cesta koje sufinanciraju projekt Županijske uprave za ceste.

- Predračunska vrijednost ove investicije je šest milijuna kuna, a izvođač radova Cesta iz Pule. Za sada će se raditi cesta od spomenika do planiranog rotora, i od rotora do Frkeči, a gradnja rotora će malo pričekati jer iziskuje puno veća sredstva od ovih koja imamo na raspolaganju. Zaobilaznica mora biti gotova do kraja godine, što se nadam da će nam vrijeme dozvoliti, a isto tako se nadam da ćemo u dogledno vrijeme iznaći sredstva i za rotor, rekla je Biserka Griparić, zamjenica ravnatelja Županijske uprave za ceste.

Načelnik Barbana Denis Kontošić nije krio zadovoljstvo što je nakon višegodišnjeg kucanja na mnoga vrata, od Pule do Zagreba, krenula realizacija zaobilaznice zahvaljujući kojoj uskom cestom kroz Barban više neće prolaziti teški kamioni, a i poduzetnička zona dobit će kvalitetan spoj na važne prometnice.

- Nadamo se da će već slijedeće godine krenuti i gradnja rotora u poduzetničkoj zoni, a nas uz to onda čeka i izgradnja neophodne infrastrukture, kazao je Kontošić. (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter