Barbancima ostao jedan autobus

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posljedice nerentabilnosti prigradskih autobusnih linija, pogotovo onih u najudaljenijim opcinama Puljštine, stigle su i do barbanske opcine pa su njeni mještani zamalo ostali bez ijedne autobusne linije, izuzev dackog autobusa, koji ne vozi od kraja školske godine pa sve do rujna. No, s Pulaprometom je dogovoreno da ipak ostane jedna autobusna linija koja ce prometovati radnim danima, i to drugacijom rutom od dosadašnje, priopceno je na sjednici Opcinskog vijeca.

- Vjerujte da smo svjesni što nekim ljudima znaci autobus, pogotovo starijima, pa iako je njih jako malo, žestoko smo se borili da nam ostane barem ta jedna vožnja dnevno. Prijedlog je da autobus iz Barbana krece u 6 sati i vozi preko Hrboki, Beloci, Hreljici, Prodola, Divšici i Vodnjana za Pulu, i istom tom linijom se vraca nazad u 15.35. Iako se ljudi bune zbog ukidanja autobusnih linija, cinjenica je da su oni poluprazni i da imamo jako malo bonamenata na postojecim linijama, što je bilo presudno u donošenju ovakve odluke, rekao je nacelnik Denis Kontošic.

Od putnika na liniji Pula - Barban inkasira se oko 2.300 kuna mjesecno. Buduci da Opcina subvencionira Pulapromet s 25 tisuca kuna, mjesecno ostaje namiriti još 50 tisuca kuna, što postaje sve teže. Jedino što se ne smije dozvoliti, naglasio je Kontošic, jest da Barban ostane i bez dackog autobusa, a kakva ce biti buducnost ove nove linije, ovisit ce o samim stanovnicima opcine.

Prije otprilike sedam godina Barbanci su koristili usluge autoprijevoznika Briona pa su sada vijecnici ponovno postavili pitanje o toj mogucnosti ili o eventualnom dogovoru s nekim privatnim prijevoznikom, na što je nacelnik odgovorio da je to uvijek skuplja opcija. (P. SOFTIC-MEHMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter