Barban: Zabrana bučnih radova tijekom ljeta

Barban (D. Št.)
Barban (D. Št.)

Od ponedjeljka pa do završetka turističke sezone zabranjeni su građevinski radovi na području općine Barban, odlučili su jednoglasno vijećnici sinoćnoj sjednici. Odluku o ograničenju i zabrani donijeli su za razdoblje od 1. srpnja do 15. rujna. Kako je objasnio načelnik Denis Kontošić, danas općina ima više od 850 ležajeva u kućama za odmor i već je lani bilo dosta pritužbi turista zbog buke.

Zabrana se odnosi na sve građevinske radove koji proizvode veću buku, i to u naseljima općine Barban u kojima postoje registrirani turistički objekti. Dozvolit će se oni radovi koji ne proizvode buku, poput manjih zidanja i žbukanja bez teških i bučnih strojeva, ali će se moći izvoditi od 9 do 13 i od 16 do 20 sati. U slučaju kršenja odluke predviđene su kazne za investitore od dvije do pet tisuća kuna.

Oporbeni vijećnici skrenuli su pozornost na činjenicu da do sada u Barbanu nije postojalo ograničenje za građevinske radove, a poticalo se razvoj ruralnog turizma, pa su u nekim mjestima upravo takvi radovi sada u tijeku i nisu željeli da se ljude kažnjava. Kontošić je odgovorio da se odluka u početku neće provoditi pretjerano strogo. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter