Barban: Voda konačno stigla u sva kućanstva

Ilustracija (J. PREKALJ)
Ilustracija (J. PREKALJ)

Nakon što su gotovo 48 sati bili bez vode, stanovnici područja od Barbana do Vodnjana i Valture konačno su odahnuli jer je voda sinoć stigla u sva kućanstva. Podsjetimo, zbog rekonstrukcije cjevovoda na području Industrijske zone Barban na magistralnom cjevovodu Raša - Pula, u utorak je obustavljena vodoopskrba na području Barbana, Marčane, Loborike, Valture, Ližnjana, Galižane i Vodnjana.

Spajanje Industrijske zone Barban na magistralni cjevovod Rakonek - Pula obavljeno je u utorak ujutro te je započelo punjenje cjevovoda koje je, zbog veličine sistema, trajalo od 12 do 14 sati. Tijekom punjenja cjevovoda uočeno je da ono ide otežano pa se posumnjalo da je negdje došlo do puknuća cijevi.

Kako nam je rekao tehnički direktor Vodovoda Igor Habenšus, sve su dežurne ekipe poslane na teren u provjeru stanja vodovoda na području Prnjani - Luter. Kvar je otkriven oko ponoći na području sela Sankovići, a njegov je popravak trajao sve do 7 sati u srijedu. Da ne bi ponovo došlo do puknuća, budući da je cjevovod Rakonek - Pula izgrađen prije više od 50 godina i normalno je da je već došlo do zamora materijala, Vodovod je odlučio pustiti vodu u sistem pod nižim tlakom, zbog čega se cjevovod sporije punio. (P. S.)


Podijeli: Facebook Twiter