Uoči 37. Trke na prstenac, koja će se u nedjelju održati u Barbanu, sinoć je u agroturizmu Da Stefania u Draguzetima šesti put prezentiran pjenušac Prstenac.
Po recepturi renomiranog enologa Tomislava Plavše, osim odležanog pjenušca, predstavljene su i nove vrste probranih vina: teran prirodno vino, teran likersko vino i teran barrique.
Time je Trka na prstenac zaokružila paletu pjenušavih i kvalitetnih vina proizvedenih od autohtonih istarskih sorti koje se sljubljuju s biranim jelima.
Uz duhovite opaske Drage Orlića, stručno obrazloženje sommeliera Sandija Parisa i glazbenu podlogu Bruna Krajcara, brojni okupljeni uzvanici kušali su pjenušac i vina.
Vina je trebalo sljubiti s biranim jelima, za koja je i ove godine bio zadužen Josip Pino Kuhar koji je pripremio riblji carpaccio od brancina, školjke i tunu na žaru, a ukusni meni zaokružen je tortom od skute.
Idejni začetnici i nositelji ovog projekta su Stanko Kancelar, Valter Batel i Branko Blažina. (Napisala i snimila P. LUKEŽ)