Barban prodaje zemljište u poduzetničkoj zoni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za razliku od nekih drugih istarskih gradova i općina, Barban je proračun za iduću godinu usvojio prije više od mjesec dana, pa su vijećnici na posljednjem ovogodišnjem okupljanju, odradili manje zahtjevan dnevni red. Među odlukama koje su donesene jednoglasno, posebno treba istaknuti onu o raspisivanju natječaja za prodaju zemljišta u barbanskoj poduzetničkoj zoni koju je Općinsko vijeće Barbana donijelo na temelju interesa i zahtjeva tvrtke Dragon Bajun d.o.o. iz Sutivanca. Ta je tvrtka iskazala interes za kupnju zemljišta u poslovnoj zoni Barban, ukupne površine 5.886 metara četvornih.

Na toj parceli planiraju izgradnju objekta koji bi sačinjavao urede, manju radionicu i skladište ukupne površine 500 kvadrata, a u budućnosti planiranju i dodatno proširenje skladišta i proizvodnog pogona. Tvrtka Dragon Bajun započela je s radom 2011. godine i glavna joj je djelatnost veleprodaja strojeva i opreme za zavarivanje i rezanje. Stalnim povećanjem prodaje, porasla je i potreba za povećanjem skladišnih i popratnih prostora. Osim skladišta, na toj lokaciji je planirano otvaranje manjeg proizvodnog pogona za aparate za zavarivanje i transformatore, a te proizvode i sada proizvode u vlastitoj radionici u Sutivancu.

Općinska uprava, pa i Općinsko vijeće podržalo je inicijativu ove tvrtke, pa je na sjednici donesena odluka o raspisivanju spomenutog natječaja, jer nema zakonske mogućnosti kojom bi se to zemljište izravno prodalo ili prepustilo zainteresiranom subjektu. Bilo kako bilo, očekuje se da će se na taj natječaj javiti tvrtka Dragon Bajun, a možda i neki drugi zainteresirani.

Cijenu zemljišta u poduzetničkoj zoni Barban definirao je "procjembeni elaborat" kojeg je izradila stalna sudska vještakinja za graditeljstvo i procjenu nekretnina, a vrijednost tih 5.886 kvadrata procijenjena je na 345.454,92 kuna ili 46 tisuća eura. (L. SLIJEPČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter