Barban: Predsjednik vijeća Dalibor Paus

Općinsko vijeće Barbana (P. SOFTIĆ)
Općinsko vijeće Barbana (P. SOFTIĆ)

Sinoćnja konstituirajuća sjednica vijeća Općine Barban očito je vruća uvertira zbivanja koja će pratiti rad novoformiranog saziva vijeća. Nakon dvosatne vrlo burne sjednice na kraju je s osam glasova za i četiri protiv za predsjednika vijeća izabran Dalibor Paus (IDS), a Igor Ljubić (SDP) za potpredsjednika.

Za predsjednika i potpredsjednika vijeća stigla su dva prijedloga. Vijećnici IDS-a i SDP-a predložili su Dalibora Pausa (IDS) za predsjednika i Igora Ljubića (SDP) za potpredsjednika, dok su vijećnici HDZ-a i HSS-a za iste funkcije predložili Igora Ljubića i Milana Mirkovića (HSS). Međutim, kako Odboru za izbor i imenovanje nije stigla pisana izjava Igora Ljubića o prihvaćanju kandidature za čelnika vijeća, ova je kandidatura odbačena.

Zanimljivo je spomenuti da, iako je Denis Kontošić ponovno osvojio mandat načelnika Općine Barban, SDP nema većinu u vijeću jer je osvojio šest mandata, dok su IDS i HDZ osvojili po dva te HSS tri vijećnička mjesta.

Naredne četiri godine u barbanskom će vijeću sjediti SDP-ovci Dean Maurić, Vedran Rojnić, Mirko Bulić, Igor Ljubić, Irena Jelčić i Denis Vale, HSS-ovi Milan Mirković, Denis Poljak i Sanja Koroman, IDS-ovci Dalibor Paus i Nenad Radola, te Edi Radola i Aleksa Vale iz HDZ-a. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter