Barban: Naoružani razbojnik opljačkao poštu

Opljačkana pošta u Barbanu (M. SARDELIN)
Opljačkana pošta u Barbanu (M. SARDELIN)

Nepoznati počinitelj je uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkao ured Hrvatske pošte u centru Barbana danas oko 12 sati. Policija je izvijestila da je počinitelj ukrao neutvrđeni iznos novca, i da poduzimaju sve mjere radi pronalaska pljačkaša, a doznajemo da tijekom pljačke nitko nije ozlijeđen.

Na mjestu događaja zatekli smo istražitelje koji su obavili očevid no o samom događaju i detaljima pljačke nisu htjeli govoriti. Neslužbeno doznajemo da u pošti nije bilo zaštitara, no jesu li pljačku snimile sigurnosne kamere policija treba tek utvrditi. Od Nataše Vitasović iz PU istarske doznajemo da ukoliko postoji snimka pljačke te državno odvjetništvo odobri, slika pljačkaša će biti dostavljena medijima.

Radno vrijeme poštanskog ureda radnim danima je do 15 sati. Prema našim saznanjima na ulici u vrijeme pljačke nije bilo prolaznika te se razbojnik bez muke udaljio s mjesta događaja. Djelatnica pošte nam na pitanje ima li poštanski ured zaštitara i sigurnosne kamere nije mogla odgovoriti budući da takve informacije ne smije davati.

Međutim, prema neslužbenim informacijama, u poštanskom uredu se u trenutku pljačke nalazila jedna djelatnica dok klijenata nije bilo. Razbojnik je nakon što je pokupio novac pobjegao u nepoznatom smjeru, a nije poznato je li za bijeg koristio automobil ili motocikl te je li bio sam ili je imao suučesnika. Policija je po dojavi na cestu poslala više patrola radi traganja za razbojnikom i kontrole vozila i vozača. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter