Barban: Megafritaja za 5. rođendan obrtničkog sajma


Općina Barban pogostila je jučer sve posjetitelje barbanskog obrtničkog sajma megafritajom od 600 jaja, koje je donirala Agrokoka Pula, i 20 kilograma kobasica i pancete, nakon čega su se svi zasladili velikom tortom.

Ovom je prigodnom zakuskom obilježena peta godišnjica održavanja sajma koji svim obrtnicima te malim i srednjim poduzetnicima daje priliku da se besplatno predstave kupcima i eventualno uspostave nove poslovne kontakte i suradnje. Tu je šansu proteklog vikenda iskoristilo 30-ak obrtnika i poduzetnika od njih 200 kojima je upućen poziv za sudjelovanje na sajmu.

Svoje su proizvode i usluge ove godine na barbanskom sajmu predstavili Claudia zlato, koja je odnedavno u svoju ponudu raznih vrsta starinskih istarskih naušnica i narukvica dodala i barbanski rančin, tvrtka De Conte koja je, kao i A.B.S., predstavila svoju proizvodnju aluminijske i PVC stolarije, Auto Baggio koji uskoro otvara veći pogon za autolimariju i autolakirerske radove te trgovinu auto ijelovima u poduzetničkoj zoni Krvavci, tiskara Grafika Režanci, tvrtka Kvaranta d.o.o. koja se bavi strojnom obradom motora i prodajom rezervnih dijelova te Feroplast Ćurić, obrt za izradu proizvoda od plastike i metala.

Zanimljive tekstilne proizvode predstavila je pulska tvrtka Tekop Nova, kao i obrt Siniše Majstorovića iz Pule. Obrtnička radnja Karatela iz Sutivanca stigla je na sajam sa svojim asortimanom drvenih bačvi, a svoj štand s info-brošurama imala je i Hrvatska gospodarska komora i prvi hrvatski klub poslovnih žena BPW.

Na sajam je s inovacijama, ovaj put za sve žene koje vole izrađivati kolače breskvice, stigao i Josip Modrušan, vlasnik MOD Bravarije iz Pule, a predivne uporabne i ukrasne proizvode predstavila je tvrtka Inker-Raša.

Cijeli je šator kod stare škole u Barbanu mirisao po lavandi i proizvodima od ove ljekovite biljke koje je izložio vrtni centar Ures iz Pule, a zanimljiva je bila i ponuda "inteligentne" rasvjete pulske tvrtke Black Out koja se bavi informatikom i elektronikom. S obzirom na broj posjetitelja koji su u petak i subotu posjetili Barban, svi su sudionici profitirali, pa makar podijelivši samo svoje vizitke, jer su na ovaj način direktno stupili u kontakt i predstavili se svojim potencijalnim kupcima i korisnicima usluga. (Napisala i snimila P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter