Barban: Bežicni internet u svakom domu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je Opcina Barban na nekoliko strateških mjesta postavila repetitore pokrivši 95 posto opcine ADSL-om, mjesta poput Bateli, Želiski, Šajini i druga, još uvijek muku muce s internetskim vezama koje su dosta slabe, a ponekad i nemoguce.

U prosincu prošle godine nacelnik Denis Kontošic najavio je uvodenje wirelessa, to jest bežicnog interneta za spomenuta podrucja, koji bi uskoro mogao poceti s radom.

- Nakon što smo vidjeli da ima dosta interesa za bežicnim internetom, sklopili smo ugovor s tvrtkom Tehnoline iz Pule koja povisuje postojeci odašiljac na Sv. Pavlu. Kad riješe taj tehnicki dio, što bi trebalo biti uskoro, internetske veze ce konacno normalno funkcionirati i u sedam sela u krugu od pet kilometara od antene, od Želiski do Skitace, rekao je Kontošic.

Bežicni internet bit ce dostupan i svim ostalim korisnicima, što je velika prednost i za turiste koji posjecuju Barban tijekom ljetne sezone. Opcina je s 30 tisuca kuna financirala nabavku potrebne opreme, a za sada ce Tehnoline sklopiti ugovor s 30-ak korisnika koji ce mjesecno placati 140 kuna za neograniceni pristup internetu. (P. S. M.)


Podijeli: Facebook Twiter