Barakude potopile Talijane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Susret 3. kola skupine C Svjetske lige: Italija - Hrvatska 6:10 (1:1, 2:4, 2:2, 1:3). Stadio del nuoto. Gledatelja: 1.200. Suci: Jordi Cisneros (Španjolska) i Irfan Sadekov (Rusija).

ITALIJA:
Tempesti, Luongo 1, Gitto, Figlioli, Bertoli, Felugo 2, Giorgetti, Gallo, Presciutti 2, Fiorentini, Aicardi 1, Deserti, Baraldi.

HRVATSKA
: Pavic, Buric 1, Boškovic 4, Dobud, Jokovic 1, Karac, Markovic 1, Bušlje, Sukno 1, Barac, Hinic 1, Muslim 1, Buljubašic.

Igrac više: Italija 2 (10), Hrvatska 4 (8). Peterci: Italija 1 (1), Hrvatska 2 (3).

Reprezentacija Hrvatske u vaterpolu ostvarila je trecu pobjedu u isto toliko odigranih susreta Svjetske lige. Nakon Nizozemske kuci i Grcke u gostima, izabranici Ratka Rudica rezultatom 10:6 svladali su u Bariju reprezentaciju Italije. Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala europskog prvenstva u kojoj su "barakude" potvrdile svoju visoku klasu i talijanske vaterpoliste još jednom svladale s cetiri pogotka razlike.

Pobjednika je prvenstveno presudila odlicna igra u obrani, gdje su hrvatski vaterpolisti, predvodeni raspoloženim vratarom Josipom Pavicem, od deset situacija kad su imali igraca manje svojim protivnicima dozvolili samo dvaput da im zatresu mrežu. S druge strane, Hrvati su takve situacije rješavali s 50-postotnom efikasnošcu i da Tempesti u nekoliko navrata nije bio na visini zadatka, mogli su Talijani i gore stradati.

Nervozan ulazak u susret bio je glavni razlog da se na prvi pogodak cekalo skoro sedam minuta, a tad su u kratko vrijeme gledatelji u Bariju vidjeli dva. Domacina je u vodstvo doveo Luongo, da bi vec u sljedecem napadu stvari na pocetak vratio Hinic.

U drugoj cetvrtini Hrvatska je ubacila u više brzinu i odlijepila se na dva pogotka razlike, a vrijedi istaknuti treci gol koji je nakon krasne akcije postigao Damir Buric. Nezaustavljiv je u tim trenucima s tri uzastopna postignuta pogotka bio Maro Boškovic, najbolji igrac susreta, protiv kojeg Talijani nisu uspjeli pronaci pravi lijek.

U trecoj cetvrtini, pri rezultatu 4:7, Tempesti je obranio peterac Baracu i donio svojoj reprezentaciju nadu da bi se možda mogli vratiti u susret, no ona je bila varljiva, što su ubrzo potvrdili Boškovic i Jokovic za konacnih 6:10.


Podijeli: Facebook Twiter