Barakica za zaljubljene u prirodu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Baš biste si rado kupili skrovište za zaljubljenike u prirodu? Nema problema. Desetak kilometara od mora i Poreca nalazi se baš jedno takvo i prodaje se – naišli smo slucajno na oglas na internetskim stranicama jedne agencije pod imenom "skrovište za zaljubljenike u prirodu".

U opisu stoji da je rijec o "zidanoj barakici" s tekucom vodom, ali bez struje, na parceli od 2.000 cetvornih metara – na poljoprivrednom zemljištu i, naravno, bez gradevinske dozvole. Vlasnik je, kaže dalje oglas, podigao plastenike za uzgoj salate i paprike. Objekt se prodaje kao atraktivan za 35.000 eura, odnosno 17,5 eura po cetvornom metru zemljišta.

U ovoj se zemlji otvoreno trguje bespravnim objektima, koji nikada nece dobiti dozvolu jer su na poljoprivrednom zemljištu, a prodavac ce i dobro zaraditi – barem sedam, ako ne i više eura po cetvornom metru zemljišta buduci da privatne osobe takvo zemljište, tako blizu Porecu, prodaju za desetak eura po kvadratu.

Bespravni graditelj uspio je dobiti prikljucak za vodu za poljoprivredu, a struja ni ne treba zaljubljenicima u prirodu – mogu zapaliti svijecu.


Podijeli: Facebook Twiter