Bantustan u Puli


"Bantustan", putopisna knjiga Uroša Krčadinca, Lazara Pašćanovića i Marka Đedovića bit će predstavljena večeras, s početkom u 20 sati, u prisustvu autora u Dnevnom boravku Rojca.

"Bantustan", kažu autori, nije samo putopis - on je roman, atlas i enciklopedija; čine ga priče i crteži, intervjui i mape, pjesme i dokumenti; istovremeno je udžbenik za samostalna putovanja, intimna ispovijest, ilustrirani atlas, zbirka čudnih sudbina, popis malih tajni i sramota trojice autora.

Knjigu je izdao Klub putnika, neprofitna udruga koja predstavlja regionalni putnički centar, internet-časopis o geokulturi i servisnu stanicu za putnike.

Uroš Krčadinac dolazi iz Pančeva, bavi se vizualizacijom podataka i jedan je od urednika Kluba putnika.

- Želio sam putovati u Afriku jer je Afrika na jedan način pradavni zavičaj cijelog čovječanstva i ako tako gledamo onda su putovanja stvorila današnje čovječanstvo. Odlazak u Afriku bio je kao odlazak u neki naš zavičaj.

Lazar Pašćanovič živi u Novom Sadu, radi kao prevoditelj i osnivač je Kluba putnika.

- Bantustan se može poistovjetiti s našim životima. Mogao bih reći da je knjiga suma tih naših 30 godina života. Ne sadrži samo putovanje u Afriku već je na jedan način prikaz svega što smo shvatili i što nam se događalo te ima dosta intimnih dijelova iz našeg djetinjstva i odrastanja, kaže on. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter