"Bankarke" za trece mjesto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prve finalistice odbojkaškog kupa Hrvatske su igracice "Mladosti" iz Zagreba koje su pobijedile u prvoj polufinalnoj utakmici odbojkašice "OTP Banke" iz Pule u cetiri seta. Bio je to susret u kojem su Zagrepcanke bile dominantne gotovo tijekom cijelog susreta osim drugog seta koji su pomalo neocekivano dobile odbojkašice iz Pule.

U prvom setu nakon izjednacenih 5:5 "mladostašice" su povele 8:5, potom 11:5, da bi imale i vodstvo 19:9 i potom su mirno i rutinirano privele prvi set kraju. U drugom setu vodila se izjednacena borba pa se tako u završnicu ušle poravnatim rezultatom 23:23, no Puljanke su uspjele dobiti dva posljednja poena i riješiti drugi set u svoju korist. U trecem setu igracice Mladosti kao da su se probudile nakon što su pomalo neocekivano izgubile drugi set i vrlo brzo imale vodstvo od 7:3, potom 16:6 i na kraju s uvjerljivih 25:10 riješile taj set u svoju korist.

Cetvrti set gotovo da je bila repriza treceg jer su odbojkašice Mladosti povele 7:1, Puljanke su uspjele doci na 8:5, no to je bilo sve što su ucinile u tom setu jer su "mladostašice" stigle i do vodstva od 19:9 i zatim samo povecavale svoju prednost, a konacni poen za pobjedu i plasman u finale kupa donijela im je Jovana Dmitrovic koja je slabo servirala kod rezultata 24:11. Njezina lopta otišla je preko crte i tako su odbojkašice "Mladosti" proslavile zasluženi ulazak u finale.

Spaladium Arena. Gledatelja 100. Suci: Rajkovic (Rijeka), Kranjc (Karlovac).

MLADOST: Malevic, Becic, Miloš, Trajkovic, Pejic, Tadic, Jelic, Cutuk, Uljevic, Magdic, Vrbanc.

OTP BANKA: Radišic, Terlevic, Dudic, Jahn, Licul, Celija, Vitasovic, Dmitrovic, Halilovic (L), Dogan, Slavulj, Juric.


Podijeli: Facebook Twiter