Bankarke ekspresno do pobjede

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

OTP banka - Grobnican 3:0 (25:6, 25:2, 25:14); SC Mirna. Gledatelja: 80. Suci: Bingula, Peric (oba Zagreb).

OTP BANKA
: Terlevic 4, Todorovic 5, Jahn 18, Halilovic (L), Celija 8, Vitasovic, Baric, Šegota 11, Slavulj 9.

GROBNICAN:
Ljuština 1, Brekalo 3, Cop, Paris, Bedran, Fafandel, Tomašic 1, Zubcic 1, Vukorepa 5, Krizmanic 3, Kovacevic (L), Juranic (L).

Svega 50-ak minuta trebalo je odbojkašicama "OTP banke" da protiv nedoraslih gošci upišu sedmu pobjedu u susretu 16. kola Superlige. Podatak da je "Grobnican" u Pulu stigao bez ijednog osvojenog boda sugerirao je kako pulske igracice ne bi trebale imati problema oko upisivanja nova tri boda.

No, teško je bilo pretpostaviti da ce igracice trenera Crnkovica u prva dva seta osvojiti samo osam bodova. Gotovo svaki napad "bankarki" koji je išao u polje gošci okoncan je poenom, dok su Vukorepa i Tomašic s po tek jednim poenom bile jedine koje su u tom razdoblju prevarile suparnice. U oba su seta Puljanke povele 5:0, a potom su u prvom nakon bloka Slavulj stigle do 12:1 i odjurile do osvajanja seta, dok su u drugom serijom servisa Tihane Celije "prošetale" do seta.

Kako se ne bi potpuno osramotile, u trecem su se setu gošce ipak sjetile da su clanice elitnog razreda domace odbojke pa su bodrene svojim brojnim suigracicama s klupe konacno proigrale. Libero Kovacevic je obranila nekoliko pulskih napada, a Krizmanic i Vukorepa su zaredale poenima kojima su gošce povele 9:6, nešto kasnije i 14:11.

Tada je, nakon time outa kojeg je pozvao trener Brešcic, tehnicarka Todorovic zaredala akcije za Marinu Jahn što je bilo dovoljno da se "bankarke" opet nadu u vodstvu. Potom je sama Todorovic s nekoliko neobranjivih servisa razbila iluzije gošcama da ce prirediti iznenadenje u trecem setu, da bi na koncu as servisom zakljucile ovaj neravnopravni susret.

Ovom su pobjedom pulske odbojkašice zadržale šesto mjesto na ljestvici, posljednje koje vodi u play off, i sad to u posljednja dva kola, u gostima kod "mladostašica" i domacem ogledu sa "Novim Zagrebom", trebaju sacuvati.


Podijeli: Facebook Twiter