"Bankarke" bez respekta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odbojkašice "Rijeke" svladale su u srijedu navecer "OTP banku" u prvoj utakmici cetvrtfinala doigravanja za prvaka.
Vec se na otvaranje druge dionice dalo naslutiti da Puljanke nisu impresionirane, tehnicarka Tea Vitasovic odlicno je razigravala suigracice, a pritom je u nekoliko navrata i sama prevarila rijecku obranu.

Izabranice Igora Lovrinova su se mucile, no pogreška Puljanki na prijemu i blok Ivane Kalebic donijeli su cetiri poena prednosti (21:17) i cinilo se da ce to biti prijelomni trenutak, jer nekoliko trenutaka kasnije Rijecanke su imale prednost 24:21.

Puljanke su se nastavile boriti, odlicnom igrom u obrani i bloku limitirale su ucinak Ivane Miloš u zoni cetiri. Nova pogreška Simic i Puljanke su ubrzo stigle do prve set lopte koju nisu propustile iskoristiti. Bila je to prava šok terapija koja je probudila Rijecanke.

Pocetkom treceg seta proradio je rijecki blok, Fabris i Simic "uštukale" su gostujuce odbojkašice, a ubrzo je trener Igor Lovrinov Ivanu Miloš vratio na prirodno mjesto srednjaka, dok je Danijela Andelic zaigrala u zoni cetiri što je na kraju i dalo rezultata.

Puljanke drugu priliku nisu dobile, Rijecanke su pomalo pojacavale ritam i na kraju stigle do ocekivane pobjede.

Prva utakmica cetvrtfinala doigravanja za prvaka: Rijeka - OTP banka 3:1 (25:12, 24:26, 25:16, 25:18). Dvorana Dinko Lukaric. Gledatelja: 100. Suci: Ivkovic i Peslac (oba Split).

RIJEKA: Došen (L), Pilepic, Cernjeka, Todorovic, Simic 10, Andelic 5, Starcevic 14, Milosavljevic 10, Fabris 3, Brcic, Kalebic 12, Miloš 14.

OTP BANKA: Halilovic (L), Terlevic, Dudic 14, Jahn 7, Slavulj 8, Juric 1, Šegota, Licul 3, Celija, Vitasovic 8, Dmitrovic 8.


Podijeli: Facebook Twiter