"Bankarke" bez grinte protiv Mladosti - 0:3

Ni promjena taktike nije pomogla - trenerica OTP banke Jasmina Breščić-Stošić (M. ANGELINI/arhiva)
Ni promjena taktike nije pomogla - trenerica OTP banke Jasmina Breščić-Stošić (M. ANGELINI/arhiva)

Odbojkašice OTP banke upisale su uvjerljivi poraz, zagrebačkoj Mladosti bilo je dovoljno 70 minuta da u Pattinaggiu stigne do nova tri boda.

Bila je to potpuno oprečna predstava onoj jesenskoj u kojoj su "bankarke", osokoljene trijumfom u Poreču, nakon pet neizvjesnih setova svladale Zagrepčanke, što im je ostala jedina ovosezonska domaća pobjeda.

Predstava koju su večeras pružile bila je miljama daleko od te jesenske, odrađivanje posla u sezoni koja je za njih praktički već gotova i sad kao da samo čekaju i službeni kraj, a bez grinte se protiv puno kvalitetnijih "mladostašica" mogu samo skupljati utješni poeni.

Već sam početak dao je naslutiti da će ovaj susret imati brzi završetak. Krenula je Mladost s 3:0 i premda je domaća trenerica Breščić-Stošić s dvije minute odmora u ranoj fazi seta pokušala trgnuti svoje igračice, to je bilo samo odgađanje kraja. Još su se "bankarke" nekako i držale do 8:12, na drugom tehničkom time-outu bilo je već 10:16, nakon čega su gošće odjurile do 15:25.

Po istom scenariju razvijao se i drugi set. Pulska je klupa do 12. poena gošći već dvaput tražila predah, uspjela tako održati priključak do 13:16, a onda su opet "mladostašice" prebacile u višu brzinu i odjurile do 16:25.

Pokušala je u trećoj dionici Breščić-Stošić promijeniti taktiku, tolerirala je određene pogreške svojim igračicama bez da zove minutu odmora i na prvom tehničkom time-outu zaostajale su "bankarke" samo dva poena, no potom je nastupio potpuni raspad sistema i u trećem su setu domaće odbojkašice uspjele prikupiti samo 13 poena.

Bez ijednog bloka u cijelom susretu nasuprot desetak što su ih imale gošće te s nebrojeno promašenih servisa, više od uvjerljivog poraza nije se ni moglo ostvariti. Posebno "bode oči" činjenica da su Zagrepčanke imale čak 16 direktnih poena iz servisa i nije bilo igračice iz udarne postave koja nije zabila "as", što najbolje govori kakav je bio prijem "bankarki". Jedina raspoložena Puljanka jučer je bila Martina Račić, jedini je problem bio taj što je ona ovoga puta igrala na "pogrešnoj" strani.

Utakmica 9. kola Prve A lige odbojkašica, skupina II: OTP banka – Mladost 0:3 (15:25, 16:25, 13:25). Dvorana SC Mirna. Gledatelja: 70. Suci: Rajković (Rijeka) i Poropat (Rovinj).

OTP BANKA: Šipušić, Ikanović 7, Anđelković 1, Drviš 9, Ivanović, Rujak (L), Ćosić 6, Božeglav 2, Ćopić 2, Milin 4.

MLADOST: Ćaćić, Žmire, Prša 8, Kirša, Minami 2, Tadić, Račić 11, Mlinar 8, Uljević 10, Božičević (L), Jularić, Jurišić 16. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter