"Bankar anarhist" oduševio Porečane


U porečkom kazalištu sinoć je počeo 8. Festival komedije i smijeha "Zlatni zub". Festival je otvorila predstava Fernanda Pessoa "Bankar anarhist" zagrebačkog Binocular Teatra u adaptaciji Sretena Mokrovića člana glumačkog ansambla ZKM-a. U predstavi, koju je režirao Borna Armanini, igrao je Sreten Mokrović, a na klarinetu je svirala Dunja Paprić. Bila je to gorko satirična monodrama na temu kredita u švicarskim francima praćena glazbom mlade talentirane akademske klarinetistice.

Ova crna komedija koja se bavi pričom o bankovnim službenicima, članovima uprave banaka, zidaru-krovopokrivaču i njegovoj supruzi, procjeniteljima, bankarima, kapitalistima… napunila je porečko kazalište izazivajući salve smijeha. Na kraju su izvođači ove zanimljive predstave dobili dug i jak aplauz kao potvrdu za dobru izvedbu i uloženi trud.                  

"Zlatni zub" nastavlja se u četvrtak 5. ožujka u 20 sati, a tada je na programu "Ljubav na prvi pogled" Fadila Hadžića u režiji Zorana Mužića. U predstavi iz produkcije Teatra Lectirum igraju Matija Prskalo i Zijad Gračić. Predstava govori o ženi pedesetih godina koja silno želi da u njezin život uđe osoba s kojom bi mogla podijeliti radost, intimu, romantične trenutke, a ne isključuje se ni zajednički život. To bi, po njenim mjerilima vrijednosti, trebao biti pametan muškarac ozbiljnih namjera. Budući da u susjedstvu nije mogla naći takvog čovjeka odlučila ga je potražiti putem oglasa. Na oglas joj se javio gospodin, također pedesetih godina, višestrukih  zanimanja, dotjeran i finih manira, ali to po svemu sudeći nije njegova prava narav. U nizu komičnih situacija, obrata i sjajno nijansiranih karaktera, započinje radnja koja zapletima i peripetijama oduševljava gledatelje koji su je do sada imali prilike pogledati. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter