Banjole: U autokampu Laguna izgorjele četiri kamp kućice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brzom intervencijom Javne vatrogasne postaje Pula i DVD Medulin za svega dvadesetak minuta lokaliziran je požar koji je iz zasad još neutvrđenih razloga buknuo u četvrtak oko 17.30 u malom privatnom kampu Laguna smještenom pokraj autokampa Indie u Banjolama. U požaru srećom nitko nije stradao, a potpuno su izgorjele dvije kamp kućice na susjednim parcelama slovenskih turista, ostale dvije su oštećene, a vatra se proširala na područje od 500 četvornih metara niskog raslinja i borove šume te oštetila osobno vozilo „ford focus“. Upravo je brzina intervencije nekoliko desetaka vatrogasaca bila presudna kako se ondje ne bi dogodila tragedija, jer u vatrenoj stihiji nalazile su se čak tri plinske boce pocrnjele od vatre.  

- Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo. U trenutku kad se dogodio požar nismo bili prisutni i zaprepastili se kad smo vidjeli da nam je sve izgorjelo, kazao nam je slovenski turist Janez Klemenc koji u ovom laguna kampingu ljetuje proteklih 12 godina.

U kampu je, kako kaže, imao apsolutnu svu kamp opremu, uključujući friždere, kuhinju, roštilj, televiziju sa satelitskom antenom i brojne druge stvari. O mogućim uzrocima nije htio govoriti rekavši kako ne zna je li požar krenuo od njegove kućice ili susjedne, premda su zabrinuti i vidljivo šokirani žitelji kampa nagađali kako je vjerojatno uzrok nečiji opušak cigarete.

Na teren su izašli djelatnici policijske uprave i započeli s očevidom, dok je ekipa hitne pomoći pregledala nekolicinu preplašenih žitelja no potrebe za liječničkom pomoći nije bilo.

Pokušali smo dobiti pokoju informaciju od voditeljice kampa Karmen Sorgarello, no kazala nam je  kako je previše šokirana za davanje izjava. (K. TADIJIĆ)   


Podijeli: Facebook Twiter