Banjole: U Aleji zajedništva posađeno 36 borova

Sadnja stabala u Banjolama (N. LAZAREVIĆ)
Sadnja stabala u Banjolama (N. LAZAREVIĆ)

Mještani Banjola su u Aleji zajedništva koja se nalazi na ulazu u mjesto, uz lani otvorenu biciklističku stazu, posadili 36 stabala borova, a posadit će ih još toliko. Dio je to projekta "Mali projekti za bolje sutra" u sklopu kojeg je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva Istarske županije za sadnju stabala Mjesnom odboru Banjole dodijelila 3.850 kuna.

Tom je prilikom načelnik Općine Medulin Goran Buić otkrio ploču Aleje zajedništva te istaknuo da su ovim projektom potaknuta interakcija, povjerenje i zajedničko sudjelovanje u aktivnostima koje pridonose ljepšoj i čišćoj zajednici.

Stabla su sadila i djeca iz DV Sunčica, učenici područne škole Banjole, članovi Mjesnog odbora Banjole, DVD-a Medulin, udruge mladih Banjole Frašker te pripadnici drugih udruga i organizacija. Na koncu su sudionicima te tvrtkama Medeko servis te Regi elektrik podijeljene zahvalnice za sudjelovanje u projektu.

Predstavnica Zaklade Jelena Nikolić kazala je da joj je drago što se lokalna zajednica u Općini razvija te podsjetila da su putem ove zaklade u posljednjih godinu dana financirana još dva projekta u Općini Medulin: za projekt "Velikim korakom za male ljude" udruga mladih Frašker dobila je 7.850 kuna, a Dječji vrtić Medulin za "Maslinice vrtićarice" 10 tisuća. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter