Banjole: Održana Fešta za kraj lita

Adventure utrka bila je zanimljiva i zahtijevala je određene vještine
Adventure utrka bila je zanimljiva i zahtijevala je određene vještine

U organizaciji Savjeta mladih Općine Medulin te u suradnji s udrugama mladih Banjola Frašker i Medulina UM2 u subotu je u Portiću održana Fešta za kraj lita. Cilj je bio povezivanje i druženje mladih s područja dvije općine i cijele Istarske županije. U tome su uspjeli jer se fešti odazvalo mnoštvo mladih koji su uz zabavu i druženje ostvarili i dobre sportske rezultate.

Manifestacija se, naime, održavala u tri dijela - adventure utrka i natjecanje u kuhanju, igrae bez granica te kviz, ples latino ritmova i karaoke show.

Fešta je počela adventure utrkom koja se sastojala od četiri discipline - plivanje na 200 metara, kilometar vožnje kajakom, četiri kilometra trčanja te 14 kilometara vožnje biciklom. Zanimljivost utrke bila je ta što je na 10 različitih točaka za natjecatelje postavljeno po jedno slovo od kojih su na kraju trke trebali složiti riječ. Do tih točaka su dolazili uz pomoć unaprijed napravljenih karata. Trka se odvijala u paru, a svaki od natjecatelja morao je imati kompas, vodootporni flomaster, lampicu, torbu i kacigu. Nakon svih zavrzlama i prepreka, kao pobjednici su izašli Infinitust bastards, odnosno Masimo Hrelja i Edi Poropat.

U natjecanju u kuhanju po principu dečki protiv cura, cure su bile bolje i pobjedu su odnijele Tina Šugar i Paola Šimunović. Nakon natjecateljskog dijela uslijedio je onaj zabavni u kojem se plesalo pjevalo te igralo neobične igre poput trke kariola na prstenac.

Pobjednik u natjecanju Igre bez granica bila je ekipa u sastavu Diego Rosanda, Nina Žgomba, Ana Žufić i Aldin Krajnić. U tom je natjecanju sudjelovalo sedam ekipa, a glavna nagrada je bio pršut.

Pobjednici u kvizu su Deni Jurlina i Patrik Skoko, sudjelovalo je pet ekipa, a nagrada je bila monografija Općine Medulin. (Napisala i snimila N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter