Banjole: Od skulpture do pejzaža

Rad Patrizie Bigarella
Rad Patrizie Bigarella

U Zavičajnoj galeriji Banjole ovih je dana otvorena izložba likovnih radova nastalih na 16. međunarodnom simpoziju Medulin 2012. Tradicionalna manifestacija, u organizaciji Općine Medulin i Turističke zajednice Općine Medulin, pod mentorstvom i koordinacijom doc. mr. art. Aleksandre Rotar, ove je godine ugostila četvero sudionika: Tomu Hrbotu i Margaretu Lekić iz Hrvatske te Gabrielu Medvedovu iz Slovačke i Patriziu Bigarellu iz Italije.

Ovogodišnji simpozij osim praktičnog dijela obuhvatio je pregled Zbirke umjetnina Općine Medulin i Turističke zajednice Općine Medulin, predavanja i diskusije, organizirane izlete, suradnju s Osnovnom školom Dr. Mate Demarina iz Medulina, razgledavanja srednjovjekovne gradnje i freskoslikarstva u Istri, zatim degustacije autohtone gastronomije i vina.

Višednevna manifestacija okončana je završnom izložbom u Zavičajnoj galeriji Banjole. Osječanka Margareta Lekić izložila je skulpturu u drvu i kositru geometrijskih tendencija, sličnih afiniteta poput Slovakinje Gabriele Medvedove u čije je stvaralaštvo uključeno paljenje i topljenje pozlaćenih i posrebrenih listića. Tomo Hrgota oslikao je pejzaže po uzoru na Barbizonsku školu dok je Talijanka Patrizia Bigarella kombinirala linorez s čistim apstraktnim izrazom eksperimentalnog karaktera.

Izložba se može razgledati do 20. listopada. (V. ŠILIPETAR)


Podijeli: Facebook Twiter