Banjole: Kampovi pod opsadom bagera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Usprkos najavama da ce u ponedjeljak na Kaštanježu poceti radovi na vodovodnoj mreži ispred autokampa Dijana, koji ce se potom predvidenom trasom nastaviti prema kampu Indije, te da ce vlasnik tog kampa Atilio Modrušan stati pred bagere, u ponedjeljak je u banjolskom kamping naselju bilo mirno. Radovi ispred kampa Dijana, naime, nisu poceli pa je i intervencija vlasnika izostala. No, kako je rekao, spremno ceka.

- Ocekivao sam bagere i radne strojeve, no ništa se nije dogodilo. Nitko se nije pojavio, niti me tko zvao, rekao nam je Modrušan. Ponovio je da vlasnici okolnih kampova takoder nece dopustiti kopanje buduci da je sezona vec pocela te da je do zabrane izvodenja radova preostalo još samo tjedan dana.

Medutim, iako su radovi kod kampa Dijana zasad odgodeni, nastavljeni su oni ispred kampa Indije. Prošli je tjedan raskopan ulaz u kamp, a jucer su pak strojevi krenuli od ulaza prema cesti koja vodi do kampa. Dosad je iskopano 10-ak metara jarka. Prema svemu sudeci, teška mašinerija se ipak ne gasi, vec je samo okrenula smjer pa ce tako radovi krenuti od dolje prema gore, a ne obrnuto, kako je najavljeno.

Vlasnici kampova na Kaštanježu, mahom privatnih, medu kojima i Modrušan, negoduju zbog izgradnje vodovodne mreže jer ce im buka, prašina i raskopane ceste ugroziti turisticku sezonu i otjerati goste. Napomenuli su da turisti dolaze u kampove upravo radi mira, tišine i prirode, a ne da bi slušali bušenje i rovanje asfalta, što ce biti slucaj ukoliko se radovi nastave.

Najave iz Vodovoda da ce radovi biti gotovi do 15. lipnja smatraju nebuloznima jer, kako je istaknuo Modrušan, svi su svjesni da je to nemoguca misija buduci da se radi o trasi dugoj 600 do 700 metara. K tome, kanal kojim ce se kopati zauzet ce pola ionako uske ceste stoga smatraju da je bolje da ni ne zapocnu, vec da se priceka tri mjeseca.

Goran Buic, nacelnik Opcine Medulin, koja je izdala suglasnost za pocetak radova samo nekoliko dana prije pocetka primjene opcinske odluke o zabrani radova u turistickoj sezoni, jucer je rekao da Vodovod garantira da ce radovi biti gotovi do 15. lipnja.

- Ukoliko ne budu gotovi do tada, naplatit cemo penale i intervenirati, rekao je Buic. Svjestan je, kaže, da su radovi kasno poceli, no istaknuo je da za taj pothvat postoji realna potreba. Kada krene navala gostiju, nastavio je Buic, moramo osigurati dovoljno vode za taj dio Banjola.


Podijeli: Facebook Twiter