Banjole: Kamik dobiva i autobusna stajališta

(Z.S)
(Z.S)

Kroz naredna dva tjedna trebalo bi biti gotovo asfaltiranje i izgradnja dva fiksna rotora umjesto postojećih montažnih na Kamiku kod Banjola. Pješake i korisnike javnog prijevoza obradovat će informacija da će u sklopu radova biti označeni pješački prijelazi i uređena autobusna stajališta u oba smjera pred trgovačkim centrom.

Dva kružna toka, jedan pored drugoga na skretanju za Pomer te za Banjole i Premanturu, imat će kamene rubnjake, bit će opremljeni led rasvjetom, a u središtu će biti posađene masline. Nakon što rubnjaci budu gotovi, ide se na asfaltiranje. Prema riječima načelnika Medulina Gorana Buića, cijela investicija vrijedna je 480.000 tisuća kuna.

- To je zajednička investicija Hrvatskih voda, Županijske uprave za ceste i Općine Medulin. Kako je u sklopu projekta "Jadran" odvodnja iz Pomera priključena na Banjole, a asfalt raskopan, tako smo iskoristili priliku da sa ŽUC-om uredimo rotore. Vidjet ćemo kako će se trošak ukupne investicije raspodijeliti nakon što završe radovi, odnosno koliko će dio za platiti preostati Općini Medulin, ali predviđam da bi moglo biti trećina od 480 tisuća kuna, kaže Buić.

Otkako su montažni rotori postavljeni, prvi 2011., a drugi 2013. godine, tako su nastali problemi za korisnike autobusnog prijevoza s obzirom da su radovi "pojeli" autobusne stanice. Najveći problem pokazao se za umirovljenike koji su autobusom odlazili u povoljniju kupovinu u trgovački centar na Kamiku, jer ih autobusi nisu propisno imali ni gdje iskrcati ili ukrcati. Po završetku radova pješački prijelazi i stajališta, rekao je Buić, obilježit će se uz suglasnost Županijske uprave za ceste i Prometne policije. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter