Banjolcima hotel ne smeta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je pocetak gradnje banjolskog apart-hotela Del Mar izazivao negodovanje mještana, sedam godina kasnije i pred samo njegovo otvorenje Banjolci o svemu kao da nemaju što reci. Dojam je to koji se stjece kad ih upitate za komentar o hotelu. Vecina kaže da ne želi to komentirati ili pak vele da ih se otvorenje tog objekta uopce ne tice.

Prvi susjedi hotelu, bracni par, nije se želio fotografirati niti predstaviti. Razlog: sudski spor s talijanskom tvrtkom Marina Ibacom. Rekli su tek da im vec pet godina smeta buka zbog radova, a sada danonocno bruji klima.

"Prije su svi bili protiv hotela, sad im odjednom on odgovara jer su vjerojatno pali neki dogovori, da ne spominjemo da sada Talijan daje besplatno sladoled i kavu, što je smiješno", komentira ovaj bracni par.



Dario Crnobori
još je jedan mještanin koji stanuje u neposrednoj blizini hotela. I on se žali na brujanje klime, no hotel mu, veli, pretjerano ne smeta.

"Radim do 15 sati i doma samo prespavam, tako da mi hotel nije neka smetnja. Dobro je što ce barem biti gostiju, a i sad pred otvorenje vlasnik je zaposlio neke decke iz Banjola za utovare i cišcenje. Hotel je bio ružniji dok ga nisu prefarbali", komentira Crnobori.

Banjolci koji žive dalje od hotela u njegovom otvaranju vide pozitivne strane, no i sami su svjesni da je to zato što nisu u neposrednoj blizini.



"Stanujem kod škole pa mi hotel direktno ne smeta. Dobro je što ce zaposliti naše ljude. Ondje vec rade neki decki, cistili su i sadili palme. Moje prijateljice koje su ostale bez posla išle su u hotel pitati za posao. Opcenito mi se ne svida izgled hotela i cinjenica što ce biti velikih gužvi u mjestu, iako sam cula da ce ovo ljeto iznajmljivati samo polovicu smještajnih kapaciteta.

Ipak, ne znam gdje ce se ti ljudi kupati jer ni mi nemamo mjesta. Odlazim u Premanturu, a Banjolci se kupaju i na plaži bivšeg slovenskog kampa te od Rta Banjole do kampa Indije. Cula sam da ce Talijan urediti plažu prema tom rtu i cestu prema Premanturskoj", kaže Arlene Dobran.



Jedan od mještana koji je sretan da se nešto gradi i otvara je Alojz Bilogrevic, koji smatra da je apartmanski smještaj u Istri skup te da je hotel dobra ideja.

"Zaposlit ce naše ljude i to je dobro. Jedino je šteta što njegov porez ne ostaje u Istri, vec odlazi u Zagreb. Imat cu gdje odvesti rodake na pice ili objed i još pritom imati pogled na more. Meni hotel nije ružan", komentira Bilogrevic.


Podijeli: Facebook Twiter