Banjac, Pausini i Ramiqi niječu da su prodavali travu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Županijskom sudu u Puli pred vijećem suca Zdravka Garića jučer je počelo suđenje Benjaminu Banjcu (23) i Manuelu Pausiniju (22) iz Umaga te Grejsanu Ramiqiju (24) iz Pule, optuženih za zloporabu droge.

Prvookrivljeni Banjac je nakon čitanja optužnice kojom ga se tereti da je od jeseni 2010. do lipnja 2011. godine u Umagu višekratno prodavao manje količine marihuane za iznose od 50 do 100 kuna i davao na uživanje marihuanu, izjavio da se ne osjeća krivim. Jednako je izjavio i Manuel Pausini, kojeg se tereti da je u istom periodu prodavao manje količine marihuane i davao ju drugima na uživanje. Krivim se ne smatra ni trećeokrivljeni Grejsan Ramiqi iz Pule, kojeg državno odvjetništvo tereti da je u studenom 2010. godine Manuelu Pausiniju prodao 300 grama marihuane za 8.000 kuna.

Budući da negiraju krivnju i da su odlučili svoju obranu iznijeti na kraju postupka, sudac Garić je u dokaznom postupku saslušao osam svjedoka iz Buja, Umaga i okolice, redom mladih ljudi među kojima je i jedna djevojka.

Neki od svjedoka potvrdili su da su konzumirali marihuanu prije nekoliko godina, katkada i u društvu s Pausinijem ili Banjcem, ali su negirali da su je od njih kupovali ili da su im je oni davali na uživanje.

Budući da se pozivu za jučerašnju raspravu nije odazvalo četvero svjedoka, sudac Garić zaključio je ročište, a novo zakazao za 28. studeni. (M. KOŠTA) 

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter