Bandić vodi u Zagrebu, Kerum u Splitu, Obersnel u Rijeci, Vrkić u Osijeku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema prvim rezultatima DIP-a u utrci za gradonačelnička mjesta u četiri najveća hrvatska grada Milan Bandić vodi u gradu Zagrebu, Željko Kerum u Splitu, Vojko Obersnel u Rijeci, a Ivan Vrkić u Osijeku.

Bandić, prema podacima objavljenima u 21 sat, u Zagrebu osvaja 39,69 posto glasova pa bi se u drugom izbornom krugu za dva tjedna trebao suočiti s kandidatkinjom koalicije predvođene HNS-om i SDP-om Ankom Mrak Taritaš koja ima 21,01 posto.

Slijede ih nezavisna Sandra Švaljek sa 17,13 posto, kandidatkinja grupe birača Bruna Esih (8,79 posto), HDZ-ov Drago Prgomet (5,76 posto), Tomislav Tomašević iz stranke Zagreb je naš (3,23 posto), Ivan Lovrinović (2,14 posto) i Mostov Marko Sladoljev (1,26 posto).

Za splitskog gradonačelnika u drugom krugu borit će se Kerum koji je osvojio 32,43 posto i HDZ-ov kandidat Andro Krstulović Opara koji ima 24,81 posto. Treća je Marija Puljak iz stranke Pametno (19,9 posto), dok je dosadašnji gradonačelnik Ivo Baldasar na predzadnjem, osmom mjestu s 0,84 posto.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel (SDP) osvojio je 40,62 posto, a u drugi krug ulazi i Hrvoje Burić s 16,34 posto.

U utrci za osječkog gradonačelnika kandidat grupe birača Ivan Vrkić vodi s 36,21 posto, a slijedi ga Ivan Šojat (HDZ) sa 16,73 posto.

Prvi rezultati temelje se na manjem broju obrađenih biračkim mjesta pa se mogu očekivati promjene u rezultatima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter