Bandic: Radit cu kao konj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic objavio je jutros kandidaturu za predsjednika države rekavši kako je vrijeme da Hrvatska, nakon oca domovine i gradanina predsjednika, dobije hrvatskog predsjednika. Svoju je odluku priopcio na konferenciji za novinare jutros u sedam sati u Tomislavovom domu na Sljemenu u društvu supruge i kceri te brojnih suradnika.

"Kandidiram se za predsjednika države jer svoje desetogodišnje iskustvo, znanje i energiju koju sam pokazao u borbi za Zagreb želim staviti na raspolaganje cijeloj Hrvatskoj", kazao je Bandic. Dodao je kako tu odgovornost želi preuzeti "lišen stranackih okova i slobodan kao Feniks". "Radit cu kao konj za Hrvatsku - to je moj program - to sam pokazao cetiri puta u Zagrebu", rekao je Bandic te najavio da 12. studenog krece u 35-dnevnu turneju po Hrvatskoj tijekom koje ce se, pocevši od Iloka, družiti i razgovarati s gradanima.

Na pitanje o svom odnosu sa SDP-om u kojem je jucer na 90 dana zaledio clanstvo, Bandic je ponovio kako se njega ne može izbaciti iz stranke koju je stvarao te da on i dalje ostaje socijaldemokrat. Kaže da bi volio imati potporu stranke koja ga, kako je rekao, nije podržala ni na prošlim lokalnim izborima i koja se posljednjih godinu dvije dana ukopala u ideološke rovove. Za svoje odnose s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovicem rekao je: "Postoje realizirani i nerealizirani ljudi, odnosno oni koji su puno napravili i koji nisu ništa napravili a sve znaju".


Podijeli: Facebook Twiter