Bandić prodaje kamp kod Savudrije za 22 mil. eura


Tko će biti novi vlasnik i kakva sudbina očekuje kamp za djecu i mlade Veli Jože u Boroziji kraj Savudrije saznat će se nakon 6. ožujka, kada je zakazano otvaranje ponuda njegovih potencijalnih kupaca. Međunarodni javni natječaj za prodaju izuzetno atraktivnih 330 tisuća četvornih metara mediteranske park-šume, livada i nekolicine objekata tik uz more, s početnom cijenom od 22,7 milijuna eura (bez PDV-a) i po principu "viđeno - kupljeno", raspisao je krajem proteklog tjedna Zagrebački holding.

Prva je to nekretnina Zagrebačkog holdinga, odnosno njegove podružnice "Vladimir Nazor", zasad ponuđena na prodaju. Isto bi moglo uslijediti za još šest odmarališta i kampova, među kojima je i hostel Cvrčak u Dugoj Uvali.

Kamp obuhvaća 330 tisuća kvadratnih metara s obalom i plažom dugom 1.800 metara. S 350 kamp-parcela sa strujom i vodom, 46 drvenih kućica s ukupno 866 ležajeva te posebno ograđenim dijelom za mlade, s drvenim kućicama s 200 ležajeva i parcelama za šatore, trenutno ima kapacitet za smještaj oko tri tisuće osoba. Uključuje i restoran, sanitarne čvorove te sportske terene, ali su za njegovo adekvatno uređenje i optimalno iskorištavanje neophodna nova ulaganja, kakvih nije bilo gotovo četiri desetljeća, sve do 2010., kada su uređena tri sanitarna čvora i recepcija s pratećim sadržajima. (K. FLEGAR, snimio M. MIJOŠEK)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter