Bandic otvorio Ziganteovu izložbu tartufa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic, dobar poznavatelj tartufa, danas je posjetio Tuberfest. On je u Livadama obilježio završnicu 16. sajma tartufa i poljoprivrednih proizvoda te ujedno otvorio devetu Ziganteovu izložbu tartufa koja ce u privatnoj inicijativi Guinnessova rekordera Giancarla Zigantea potrajati do 15. studenog.

"Istra je sjajan primjer za ostatak Hrvatske u smislu organiziranosti, profesionalnosti i snažnog regionalnog razvoja. Bilo bi fantasticno kada bi bila još aktivnija u razmjeni iskustva sa drugim hrvatskim regijama jer ozbiljno možemo napredovati samo ako ce se sve naše regije usporedno razvijati", rekao je Bandic, koji je Tuberfest prethodni put posjetio 2006.

Dobro raspoložen, zagrebacki gradonacelnik u Livadama je uspješno prošao dva testa: pozdravio je posjetitelje na talijanskom te se, obukavši crnu pregacu, latio kuhace i pripremio fuže sa tartufima. Porucio je da voli kuhati, prozvao se Mozartom u kuhinji, najavio da ce objaviti kuharicu, te rekao da kupuje preradene tartufe jer su svježi malo preskupi cak i za njega. "Kada bi tartufa bilo na Sljemenu bio bi najbogatiji jer uvijek prvi stignem tamo", našalio se.

Na pitanja novinara hoce li se kandidirati za predsjednika i hoce li to konacno obznaniti, Bandic je tek neodredeno odgovorio da to ne ovisi više o njemu, vec o hrvatskim gradanima. Bandicevim gostovanjem na sajmu tartufa nastavljena je estradizacija politike. U maniri politickih zvijezda, kroz Livade su se proteklih jesenjih dana «prošetali» predsjednik Stjepan Mesic te predsjednicki kandidati Vesna Pusic, Damir Kajin i Ivo Josipovic.

U sklopu 16. Tuberfesta danas je otvorena izložba mladih vina iz zone tartufa. Najbolje ocijenjeno vino u kategoriji bijelih vina je malvazija obitelji Deškovic iz Kostanjice, a u kategoriji crnih vina cabernet sauvignon OPG Damira Vižintina iz Sv. Ivana.


Podijeli: Facebook Twiter