Bandic naložio istragu Saše Mesic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic naložio je šefu svog Gradskoga kontrolnoga ureda Mirku Heraku da istraži financijsko poslovanje Saše Mesic, kcerke predsjednika Stjepana Mesica. Herak je u zadatak dobio utvrditi na što je Saša Mesic prošle godine potrošila 2,5 milijuna kuna što ih je Grad dao za poslovanje Termi Zagreb, tvrtki kojoj je predsjednikova kcerka na celu.

Tvrtku Terme Zagreb osnovali su Grad Zagreb i Ina; Sašu Mesic kao svoju predstavnicu u Upravi poduzeca delegirala je naftna kompanija dok bi ispred Grada Zagreba clan Uprave trebao biti Davor Havranek. Cilj 50 milijuna eura teškog projekta bio je izgradnja toplica u Blatu, uz gradilište nikad dovršene Sveucilišne bolnice.

Da je poslovanje Saše Mesic na meti Kontrolnog ureda, potvrdio nam je njegov celnik Mirko Herak: "Saša Mesic do petka ima rok da nam dostavi dokumentaciju o poslovanju koju smo tražili. Ranije je nije poslala jer je tvrdila da ima problema s racunovodstvom".



"Prvo što sam pomislila kad sam u prošli petak dobila zahtjev za dostavom dokumentacije bilo je da je to Bandiceva odmazda jer ga moj otac nije podržao na izborima. No, kasnije sam dobila informacije iz kojih sam zakljucila da se Grad želi izvuci iz projekta i prepustiti ga privatnim poduzetnicima", rekla je Mesic. Gradske oce ona podsjeca da se ravna po društvenom ugovoru o osnivanju poduzeca, iz cega proizlazi da Kontrolnom uredu ne kani dostavljati nikakvu dokumentaciju.

"U svakom slucaju, ne postoji niti jedan razlog zbog kojeg bih se morala bojati istrage Kontrolnog ureda", ustvrdila je Mesic.


Podijeli: Facebook Twiter