Bandic: Na kampanji radim godinama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samo dan kasnije nakon što je Fažanu posjetio predsjednik SDP-a Zoran Milanovic, isto je ucinio i njegov stranacki kolega zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic. U Istru je doputovao na poziv barbanskog nacelnika Denisa Kontošica, koji mu je prije nekoliko dana poslao pozivnicu za Trku na prstenac. Prije Barbana Bandic se susreo s nacelnicom Opcine Fažana Adom Damjanac, nakon cega je za naš list izjavio da voli doci u Istru zbog ljudi koji ovdje žive te da mu je uvijek drago susresti se s dragim kolegama koji pobjeduju i dobro rade svoj posao.

No, ono što vec neko vrijeme budi medijsku pažnju njegova je moguca kandidatura za predsjednika Republike i kampanja koju potiho vodi unatoc vec istaknutom SDP-ovom kandidatu Ivi Josipovicu. Premda nijednom nije izricito demantirao mogucnost svoje kandidature, Bandic je izjavio da mu nije jasno zbog cega se uopce govori o tome kada, rekao je, vec devet i pol godina radi na svojoj kampanji.

Na pitanje što bi u slucaju da ipak obznani predsjednicku kandidaturu promijenio u funkcioniranju lokalne samouprave u Istri, kazao je da ga pokušavamo navesti na grijeh, da ga memorija jako dobro služi te da je o svojoj kandidaturi vec dao odgovor.

- Ne želim komentirati rad svojih kolega u Istri niti želim dijeliti recepte i lekcije o tome što bi trebali ciniti. Svi rade svoj posao najbolje što znaju, zakljucio je.

Zanimalo nas je li tocna informacija o sastanku koji se veceras treba dogoditi na Brijunima i na kojem bi uz Bandica trebali sudjelovati i predsjednik Republike Stjepan Mesic te župan Jakovcic. Ni na to nismo dobili odgovor, ali kako doznajemo od glasnogovornice kazališta Ulysses Marine Vujcic, tocno je da su svoj dolazak na predstavu "Pijana noc 1918" potvrdili Stjepan Mesic i Milan Bandic.

Župan Ivan Jakovcic potvrdio je, pak, da se sastao s Milanom Bandicem, s kojim je razgovarao o inicijativi za otvaranje Istarske kuce u Zagrebu. Iako se još ne zna na kojoj lokaciji, Jakovcic veli da je intencija u glavnom gradu otvoriti svojevrsno istarsko predstavništvo, koje bi na jednome mjestu objedinilo gospodarstvo i kulturu Poluotoka.

- Razgovarali smo i o nastavku uspješne suradnje na podrucju kulture, osobito u sklopu pulskog kulturnog ljeta, u kojem sudjeluju brojni umjetnici i Zagreba. Bilo je govora i o radu Kluba studenata Istre u Zagrebu, koji se nalazi u prostorima Grada Zagreba, te je dogovoreno da Istarska županija ugovorno preuzme upravljanje klubom u iducim desetljecima, rekao je Jakovcic.

Zanimalo nas je li na sastanku sa zagrebackim gradonacelnikom bilo govora i o aktualnim predsjednickim kandidatima, na što je Jakovcic rekao da su se teme tek usputno dotakli, pri cemu je još jednom dao do znanja da je Damir Kajin IDS-ov kandidat za predsjednika Republike.


Podijeli: Facebook Twiter