Bandic gubi nadzor nad Holdingom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic više nece imati glavnu rijec u Zagrebackom holdingu - proizlazi to iz odluke Ustavnog suda prema kojoj Bandic mora priznati proširenu Skupštinu te tvrtke kao legitimnu.

Bandic je donedavno bio jedini clan Skupštine Holdinga, ali Gradska skupština odlucila je umanjiti njegov utjecaj. U Skupštinu tvrtke je stoga postavljeno još deset clanova kako Bandic ne bi mogao više samostalno donositi odluke.

Zagrebacki gradonacelnik na sve se nacine pokušao izboriti protiv proširenja Skupštine, ali sada više nema izbora. Iako je on i dalje predsjednik Skupštine, sasvim je jasno da za vecinu svojih odluka nece moci dobiti broj glasova koji mu je potreban da bi ih progurao.

Iako je odluku Ustavnog suda gotovo nemoguce srušiti, Milan Bandic ne priznaje poraz i najavljuje da ce mišljenje o ovom slucaju tražiti i od Hrvatskog sabora.

Zagrebacki holding d.o.o. je društvo osnovano 2007. godine i u vlasništvu je grada Zagreba, a sastoji se od 18 podružnica u kojima se obavljaju djelatnosti bivših gradskih poduzeca.


Podijeli: Facebook Twiter