Bandić daje u koncesiju "Velog Jožu"

Kamp Veli Jože u Savudriji (Arhiva)
Kamp Veli Jože u Savudriji (Arhiva)

Grad Zagreb daje u koncesiju na 99 godina odmaralište "Veli Jože" u Savudriji. Natječaj za dugoročni najam bivšeg odmarališta objavljen je u ponedjeljak, a raspisao ga je Zagrebački holding, javna tvrtka koja raspolaže imovinom grada Zagreba.

Zagrebački holding objavio je da traži najboljeg ulagača koji će odmaralište "Veli Jože" unajmiti na stoljetni rok te ga renovirati i podići kvalitetu usluge najmanje na četiri zvjezdice. Koncesionar će u Savudriji imati priliku izgraditi nove objekte i proširiti postojeće, ali u sklopu prostornog plana Istarske županije.

Koncesija na 99 godina

Zagrebački holding natječaj je raspisao s rokom do 10. studenoga, poslije čega će biti poznato tko je koncesionar "Velog Jože", odnosno, s kime će se potpisati ugovor o provedbi razvojnog projekta Savudrija. Za sudjelovanje natječaju traži se jamčevina od milijun kuna.

Investitor kojeg izabere Zagrebački holding raspisat će urbanistički natječaj za uređenje odmarališta te će za njega ishoditi lokacijsku i građevinsku dozvolu. Koncesijski ugovor na 99 godina potpisat će se tek nakon što bude dobivena građevinska dozvola za nove objekte u savudrijskom resortu. Postavljen je i dodatni uvjet: investitor sve predviđene objekte mora izgraditi u roku od pet godina.

Tko je najozbiljniji

Očito na području današnjeg skromnog smještaja - nudi se smještaj u drvenim kućicama sa šest ležaja, a noćenje stoji sto kuna po osobi - izgradit će se moderni i znatno raskošniji hoteli.

U medijima se nagađa da bi se za koncesiju savudrijskog "Velog Jože" mogli natjecati tvrtke Karisma hoteli, koju vodi bivši ministar turizma Veljko Ostojić, te Valamar. Potencijalni investitori u taj istarski projekt gradonačelnika Zagreba Milana Bandića mogle bi biti i tvrtke koje su odmaralište htjele otkupiti, ali su ponudile premalo: PGP Opatija, 3E Turizam, Hadria i Electus hoteli. (D. GRAKALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter