Bambi za 144 mališana s Bujštine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi umaški vrtic Bambi, koji od ovog tjedna pohada 144 mališana vrticke i jaslicke dobi, otvoren je danas prigodnom svecanošcu kojoj su uz polaznike i njihove roditelje prisustvovali predstavnici gradskih institucija i predškolskih ustanova Bujštine te gradonacelnici Novigrada, Buja i nacelnik Višnjana.

Smješten je u zgradi nekadašnje komande u bivšoj vojarni u Komuneli, u ciju je temeljitu rekonstrukciju i opremanje Grad uložio 5,5 milijuna kuna i prvi je takav objekt u Umagu u posljednje 33 godine, napomenuo je gradonacelnik Vili Bassanese. Izrazivši zadovoljstvo rezultatima investicije, okupljenima su se obratile i Jasmina Brusic i Roberta Lakošeljac, ravnateljice gradskih vrtica Duga i Girotondo, cija su podrucna odjeljenja ovdje smještena



- Umag postaje, za istarske pojmove, velik grad. Imamo 17 tisuca stanovnika i 557 djece koja pohadaju vrtic na, zajedno s Bambijem, devet razlicitih lokacija. Za redovito funkcioniranje vrtica Grad izdvaja više od 16 milijuna kuna, rekao je gradonacelnik, zahvaljujuci svima koji su sudjelovali u ostvarenju «ovog malog pothvata, ali velikog poklona za našu djecu»

Novootvoreni vrtic se prostire na 600 cetvornih metara na dvije etaže, na ogradenoj parceli od dvije tisuce kvadrata s uredenim parkom s igralima, a za njegovo je kvalitetno funkcioniranje zaposleno 12 odgajateljica i tri servirke-spremacice. Zahvaljujuci njemu svi su umaški mališani zbrinuti, dok prošle pedagoške godine za njih 106 nije bilo mjesta u gradskim vrticima, pa su roditelji bili prisiljeni snalaziti se na razlicite nacine.

- Zadovoljstvo je stoga logicno, ali treba reci i da je ovo rješenje privremeno. U pripremi je prostornoplanska dokumentacija za izgradnju potpuno novog vrtica u blizini Bambija, koja bi mogla poceti za dvije godine. Na istom podrucju bivše vojarne u buducnosti planiramo niz javnih sadržaja, medu kojima srednjoškolski centar i sjedište gradske uprave, rekao je Bassanese.


Podijeli: Facebook Twiter