Bambi, Vlak u snijegu, Heidi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski Teatar Naranča uskoro će proslaviti svoj šesti rođendan. Cijela ta priča počela je dosta samozatajno 2011. godine, a uspjesi nisu nedostajali. Iz predstave u predstavu, iz godine u godinu, redali su se uspjesi, gostovanja, te priznanja i nagrade za rad i trud.

Stalno puna dvorana narančastih stolica u Dječjem kreativnom centru, bivšem Pionirski dom najbolji je svjedok njihovog uspjeha, kao i vrlo pozitivni komentari najmlađih.

Dječje kazalište i publika

Ova je umjetnička organizacija registrirana pri Ministarstvu kulture RH, i upisana u "Očevidnik kazališta".

- Naš osnovni cilj jest da Pula ponovno ima svoje dječje kazalište i dječju publiku, da ima stalno mjesto na kojem bi se mogli zabaviti, ali i nešto naučiti, kazao je ravnatelj ovoga kazališta Luka Juričić koji je i oformio Teatar s nekoliko kolega entuzijasta kao što su Majkl Mikolić i Franjo Tončinić, a ubrzo su im se pridružili i razni drugi glumci.

U ovome se kazalištu njeguju i čakavska scena, a bilo je i predstava na talijanskom jeziku.

Kazališnu sezonu 2017./2018. otvaraju premijerom predstave "Bambi" nastaloj u koprodukciji s Gradskim kazalištem Požega, a u režiji Marijane Matoković. Premijera će biti 23. rujna u 20 sati u dvorani narančastih stolica. Od rujna u ponudi je edukativna predstava "Pipo u prometnoj džungli", a u listopadu bit će premijerno izvedene "Ezopove basne", dramskog studija Naranče.

Božićno razdoblje uljepšat će predstavama "Vlak u snijegu" u režiji poznate glumice Barbare Rocco i "3,2,1 Božić" u koprodukciji s umjetničkom organizacijom Kontrast teatar iz Čakovca.

Drugi dio sezone započinju predstavom "Heidi" u režiji nagrađivanog redatelja Marija Kovača, a nastavljaju edukativnim temama koje će obraditi kroz "Bajkovnice".

Naravno, neće niti ove sezone izostati reprize poznatih hitova ovoga kazališta, kao što su "Pepeljuga", "Mala sirena" i "Trnoružica".

Poznati glumci i suradnje

Osim u dvorani narančastih stolica, predstave se odvijaju i vani, na ulicama, trgovima, manifestacijama, kao što je primjerice "Veli Jože" izveden premijerno u Motovunu, a "Orfej i Euridika" izvedeni su primjerice u sastavu Dana antike lani u lipnju, kao i "Pipove antičke pustolovine".

Prije nekoliko godina u njihovim je predstavama glumila i Katarina Baban, a u nekim su njihovim predstavama glumili i rovinjski glumac Teodor Tiani, pulska glumica s osječkom adresom Petra B. Blašković te brojni drugi glumci.

Do sada su na daskama Naranče, između ostalih, izvedene predstave "Crvenkapica", "Pinocchio", "Aladdin", koji je doživio i obnovljeno ruho i izdanje, "Snježna kraljica", "Cvilidreta", "Ljepotica i zvijer", "Pepeljuga", "Snjeguljica i sedam patuljaka", "Alisa u zemlji čudesa", "Herkul", "Orfej i Euridika", "Tri mušketira", "Tri praščića", "Trnoružica", "Zlatokosa", niz avantura o Pipu, koji je bio zaljubljen, njegove pustolovine za vrijeme Božića i Uskrsa, pa su tu bile razne epizode prosinačkih noći i druge. (Vanesa BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter