Ulje i ocat najbolje je ulijevati u zdjelu sa salatom sa strane, po stjenkama zdjele, a ne izravno na sastojke salate. Tako ce salata biti ravnomjernije zacinjena.
Kako napraviti savršeno tvrdo kuhano jaje: stavite jaje u posoljenu vodu i pustite da zavrije. Maknite posudu s vatre i pokrite ju. Pustite jaje da odstoji 8-9 minuta. Potom jaje stavite u hladnu vodu da bi se zaustavio proces kuhanja.
Kada pripremate bilo kakav desert od jagoda, polijte ih s malo balzamickog octa da biste im poboljšali okus.
Da bi sok od narance imao svježiji okus, dodajte sok jednog limuna.
Kuhari tuku meso ne zato da bi ga omekšali, nego da bi imalo jednoliku debljinu ne bi li se ravnomjernije ispeklo.
Da biste iz smjese za kolace pokupili zaostale komadice ljuske jaja, iskoristite preostale velike ljuske od jaja.
Kiselo vrhnje u receptu možete zamijeniti miksanim svježim sirom u koji dodate žlicu limuna.
Svježe zacine poput vlasca ili peršina najbolje je u svežnjevima rezati kuhinjskim škarama. Tako zacini nece biti vlažni i "izmuceni" kao kod rezanja nožem.
Da bi sendvici na pikniku bili što svježiji, nemojte ih slagati kod kuce. Spremite sastojke u plasticne posude i
složite sendvice na pikniku. Pazite da vam ruke pri tom ne budu prljave.
Ako vam je potrebno samo pola luka, sacuvajte polovicu na strani korijena. Ona ce trajati dulje.
Kokice ce bolje pucati ako su prije pecenja bile u ledu.
Ako imate mnogo limuna i bojite se da ce istrunuti, iscijedite ih i sok zaledite u kockice. Tako cete dobit idealnu limunadu za vruce ljetne dane.
Spremajte celer i salatu u papirnate vrecice kada su u hladnjaku. Tako ce ostati dulje svježi.
Cuvajte papir u kojem je bio zamotan maslac u hladnjaku. Možete ga koristiti za namašcivanje posuda za pecenje.