Baltazarovci autori najavne špice Europskog saveza filmova za djecu

Iz ovogodišnje Baltazarove radionice
Iz ovogodišnje Baltazarove radionice

Na 62. pulskom filmskom festivalu jedanaesti je put održana edukativna radionica za djecu – Pustolovni laboratorij profesora Baltazara. Pod vodstvom mentora Manuela Šumberca i Vibora Juhasa, djeca u dobi od 7 do 12 godina realizirala su dva kratka animirana filma koja su izabrana za službenu najavnu špicu Europskog saveza filmova za djecu (ECFA - European Children's Film Association).

U Bruxellesu će 24. rujna, u organizaciji ECFA-e u suradnji s Europskom komisijom "Kreativna Europa", biti održana prva konferencija filma za djecu. Na rasporedu je i premijera Baltazarovih animiranih uradaka koji će se prikazivati diljem Europe i šire na festivalima filmova za djecu, kao i u kinima koja imaju posebne dječje programe, odnosno u 23 zemlje.

Pulski filmski festival/kino Valli zahvaljujući dječjim programima u sklopu redovnog kinoprograma, Film u školi – FUŠ, i Pulskog filmskog festivala, prvo je kino u Hrvatskoj koje je postalo članom ECFA-e. Tanja Miličić, voditeljica kina Valli te članica Umjetničkog savjeta Pulskog filmskog festivala ujedno je i članica upravnog odbora ECFA-e. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter