Balotice ponovno dokazale da su posebne

S predstavljanja CD-a
S predstavljanja CD-a

Balotice, višestruko nagrađivani djevojački zbor Srednje škole Mate Balote u Poreču, u petak je u Istarskoj sabornici predstavio svoj drugi nosač zvuka, snimljen u ožujku ove godine.

Djevojački zbor Srednje škole Mate Balote djeluje već dugi niz godina, kao izvannastavna aktivnost koja svojim nastupima unutar škole, ali i izvan nje upotpunjuje svaku manifestaciju, a nastupaju pod vodstvom profesorice Debore Cukola Zeneral.

Prepuna sabornica

Predstavljanje CD-a održano je pred prepunom Istarskom sabornicom. Ove su srednjoškolke još jednom dokazale da su posebne. Mekani ton, toplina koja izbija iz njihovih glasova razlozi su zbog kojih su zaslužile titulu najomiljenijeg zbora Republike Hrvatske. Mlade su, lijepe, pametne, uživaju u tome što rade i svoju ljubav rado prenose svima koji su je željni primiti, uvijek pod vodstvom nezamjenjive prof. Debore Cukola Zeneral.

Njihova priča oko ovakvog načina predstavljanja koji podrazumijeva tonski zapis, započela je u rujnu 2011., a već nakon godine dana Balotice su ponosno predstavile svoj prvi nosač zvuka. Krajem 2012. godine upustile su se u avanturu i projekt koji ih je zbližio i obogatio njihov svijet. Sudjelovanjem u emisiji HRT-a - "Do posljednjeg zbora" dokazale su da se, usprkos mnogobrojnim školskim obavezama, uvijek nađe vremena za pjesmu i radost, jer glazba s duše ispire prašinu svakodnevnog života.

Promociji su bili nazočni i pročelnik za kulturu u Istarskoj županiji Vladimir Torbica, pročelnik kabineta župana Istarske županije Duško Kišberi, ravnateljica umjetničke škole "Slavko Zlatić" Sanjica Sara Radetić i dogradonačelnica Poreča Nadia Štifanić Dobrilović, kao i direktorica komunalnog poduzeća Montraker Nataša Radin Trifunović i ravnatelj SŠ Mate Balote Poreč Krešimir Bronić koji su se obratili prisutnima prigodnim riječima i pohvalama u povodu izlaska drugog nosača zvuka.

Glazbeni dodaci

Novi CD donosi 12 pjesama. Osam pjesama ostvareno je u izvedbi djevojačkog zbora, a dvije u izvedbi vokalne skupine Aurora Vokalis. Tu su i tri glazbena dodatka u izvedbi solistica.

Na kraju ovog svečanog nastupa Debora Cukola Zeneral se zahvalila na profesionalnoj pomoći i podršci tvrtki Mara iz Pule, dizajnerici Snježani Hladni te HR radiopostaji Pula i ton majstoru Aldu Spadi, a ravnatelj škole je djevojkama uručio prigodne darove. (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter